Bosnalı Tajma Sisic: Efrîn'de etnik temizliği durdurun

Anne ve babası 1995 yılında Srebretnisa'da gerçekleşen ve 8 bin kişinin yaşamını yitirdiği soykırımdan kurtularak İsveç'e sığınan Bosnalı Tajma Sisic, Efrin'de Kürtlere yönelik etnik temizliğin durdurulması için İsveç Hükümeti'ni göreve çağırdı.

Sydöstran gazetesinde dün yayımlanan ”Şimdi İsveç Efrin ve Kürtler için harekete geçmeli” başlıklı başyazısında Sisic, Türk devleti'nin Efrin'e yönelik bombalamalarının hala sürdüğünü ve Suriye'nin bir çok yerini DAİŞ'tan temizleyen güçlerin hedef aldığını belirterek Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin aldığı ateşkes kararına uymamasına tepki gösteriyor.

Türk devletini uluslararası sözleşmelerin durduramadığını söyleyen Sisic, ”Bu yazıyı kaleme aldığımda işgal uluslararası hukuğa aykırı olarak sürüyor ve İsveç'in Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler'e baskı yapmasının zamanı. Türkiye'nin askeri saldırılarına şimdi son verilmeli” diyerek İsveç Hükümeti'ne harekete geçme çağrısı yapıyor.

Katliamların çok can aldığını ve tarihten bunun tekrarlanmaması gerektiğini öğrendiklerini söyleyen Sisic, ”Ama buna rağmen etnik temizlik sürüyor. Hepimiz özgür olmadan hiç kimse özgür olamaz. Bundan dolayı Ffrîn'de sürdürülen iğrenç etnik temizlik derhal durdurulmalı” diyerek dış dünyayı Türk devletine karşı tutum almaya çağırıyor.