Botan'da inisiyatif gerillada

Hafta içi görüntüleri yayınlanan Şirnex’e bağlı Gundê Mele’deki Reo tipi askeri araca yönelik eylemi yapan gerillalar, savaş inisiyatifinin kendilerinde olduğunu söyledi.

Kürdistan gerillaları, Kürdistan’ın her yerinde eylemleriyle Türk ordusuna darbe vurmaya devam ediyor. HPG gerillaları, 27 Haziran’da Şirnex’e (Şırnak) bağlı Gundê Mele’deki karakol arazisi içerisinde Reo tipi askeri araca yönelik eylemde araçtaki 3 askeri öldürüyor. Gerilla kamerasına yansıyan görüntülerde askerlerin cenazeleri görülüyor. Gerillaların eylem sırasında rahat hareket etmeleri dikkat çekiyor.

Eyleme katılan gerillalar ANF’ye konuştu. HPG gerillalarından Felat Botan, telleri geçerek tepeye girdikleri, aslında Türk güçlerinin böyle bir eylemi hiç beklemediğini söyledi. Reo tipi aracın önüne pusu attıklarını; ferdi silah, el bombası ile B-7 roketatar kullandıkları kaydetti. Araca yönelik saldırı devam ederken diğer yandan tepenin de vurulmaya devam edildiğini belirten Botan, "Türk ordusu bir şey yapamadı. Biz geri çekildikten sonra alanı vurmaya başladı. Kendilerini çok güvende zannediyorlardı. Onlar Herekol ile Kato’yu almaya dönük girişimlerde bulunuyorlar. Tabi kendilerini en güvende hissettikleri yerde vurulunca da şok geçirdiler. O karakolu çok güvende bildikleri için biz vurunca kalplerinden vurulmuş oldular" dedi.

SAKLANAMAYACAKLAR

Türk ordusunun Kürdistan’da inşa ettiği karakolların içinde yok olmaya devam edeceğini, çünkü Kürdistan gerillasının her yerde ve her zaman özgürlük savaşını vereceğini ifade eden Botan, Türk güçlerinin, nereye girse ve nerede saklansa yaptıklarının hesabını vereceğin vurguladı.

Felat Botan, Kürdistan’da yapılan soykırımlara karşı Kürt gençlerine de seslendi: “Şu an Kürt halkına karşı her türlü zulüm ve bitirme politikaları yürütülüyor. Biz Kürdistan gerillaları olarak buna karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Kürt gençlerinin de bu zulme karşı durması gerekiyor.”

İSTEDİĞİMİZ YERDE VURURUZ

Eylemde yer alan diğer gerillalardan Cigerxwîn Nêçîrvan ise Kürdistan'ın ve halkının özgürlüğü için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını vurgulayarak, "Görüldüğü gibi Türk ordusunun ne tekniği ne de içinde saklandığı kalekolları gerillanın eylemlerini durdurabiliyor. Türk ordusu ile Erdoğan gerillaya karşı çoktan yenilmiştir. Eylem yaptığımız Şirnex’e bağlı Gundê Mele’deki karakol stratejik bir yerde. Çünkü her iki tepesinde de karakol bulunmakta. Bunun için Türk güçleri, kendilerini güvende hissediyordu. Ancak biz nerede eylem yapmak istersek orada yaparız. Bu eylem de bunun ispatıdır” diye konuştu.

YALANLARINA KANMAYIN

Kürt halkının, Erdoğan ve yandaşlarının gerillanın biteceğine dönük algı operasyonlarına inanmamaları gerektiğine dikkat çeken gerilla Demhat Şoreş ise şunların altını çizdi: “Bugün savaşın inisiyatifi gerillanın elinde. Devlet tüm imkanlarını devreye koyarak saldırıyor. Bahara kadar gerillayı, PKK’yi bitireceklerini söylüyorlardır ama bugün gerilla her zamankinden daha güçlüdür. Her gün Türkiye’nin farklı illerine asker cenazeleri gidiyor. Buna rağmen AKP, kendi medyası ile halkı kandırmaya çalışıyor. Kürt ve Türk halkının Erdoğan’ın sözlerine inanmaması gerekiyor. Türk ordusu gerilla karşısında savaşamıyor. Önder Apo’nun ve Kürt halkının özgürlüğünü elde edene kadar mücadelemize amansız bir şekilde devam edeceğiz.”