Bu davanın peşini bırakmayacağız

PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katillerinin açığa çıkarılması talebini her Çarşamba günü olduğu gibi bugün de yinelendi.

Paris'te katledilen üç Kürt kadın devrimcinin hesabını sormak ve hakikatı ortaya çıkarmak için bu hafta'da  Avrupa Kürt Kadın Haraketi’nin çağrısıyla Kurdistanlılar ve dostları eylemdeydi. 

Saat 14.00'de Paris Demokratik Toplum Merkezinde toplanan Kürdistanlılar ve SKB temsilcileri Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. 

Yürüyüş boyunca "Hepimiz Sakine, Fidan, Leyla’yız " "Kahrolsun Faşist Türk rejimi " sloganları atarak katliam ile ilgili bildiriler dağıtıldı. 

Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne gelindiğinde burada tüm devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Yapılan konuşmalarda " Fransa adaletinin bu katliamın arkasındaki karanlık ellerin açığa çıkarılması talebi yinelenerek bu davanın peşini bırakmayacağız. Katliamla ilgili mahkeme sürecinin başlamasına az bir süre kaldığının altı çizilerek önümüzdeki haftalarda yapılacak adalet eylemlerine daha güçlü katılalım" denildi.

...