Buldan: AKP-MHP ittifakını yenecek tek güç kadınlar

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Bu süreci değiştirecek olan tek güç biz kadınlarız. Şuna inanıyoruz; AKP-MHP ittifakını yenecek tek güç kadın gücüdür" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Genel Merkezinde düzenlenen Kadın Meclisi toplantısının açılış konuşmasını yaptı.

Buldan, 24 Haziran’daki seçimlerin önemine dikkat çekerek, "AKP faşizminin Türkiye halklarına ve kadınlara uyguladığı hukuksuzluklar karşısında bir tercih yapacağız. Özellikle kadınların geleceğini belirleyecek olan, kadınların başarı elde edeceği bir tarih olarak görüyoruz. Yapacağımız çalışmalar Kadın Özgürlük Mücadelesi’nin başarı elde edeceği bir süreç olacaktır" dedi.

'AKP CİNSİYETÇİLİĞİ DERİNLEŞTİRDİ'

AKP hükûmetinin 15 yıldır kadınların bedenine, emeğine, yaşam tazına yönelik çok ciddi saldırılarının olduğunu vurgulayan Buldan, "Kadınların her türlü kazanımı sürekli saldırı altında kaldı. AKP’nin bütün uygulamaları cinsiyetçiliği derinleştirdi. Cinsiyetçiliği derinleştiren söylemler kadınlara şiddet olarak döndü" diye ekledi.

'KADINLARDAN KORKUYORLAR'

Buldan, şöyle konuştu:

"AKP hükûmeti kadınlardan her zaman korktu. Sokağa çıkan kadınlardan korktu, mücadele eden kadınlardan korktu, siyaset yapan kadınlardan korktu, bütün saldırıların nedeni budur. Vereceğimiz mücadele AKP hükûmetinin kadınlara uyguladığı bütün haksızlıklar karşısında bir o kadar daha önem kazanmıştır. Kadınların emeğinin sömürülmediği bir gelecek için 24 Haziran’da hepimizin üzerine sorumluluk düşmektedir. Kadın mücadelesinin olduğu yerde demokrasi ve eşitliğin olacağını kimse unutmamalıdır.

Kadınlardan korktukları için eş başkanlık sistemimize müdahale ettiler, kadın kurumlarımızı kapattılar, siyaset yapan kadınları rehin aldılar, kadınlardan korktukları için Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel, Ayla Akat Ata cezaevine konuldu.

'KURMAK İSTEDİKLERİ REJİMİ YIKACAĞIZ'

Belediyelerimizin açmış olduğu tüm kadın kurumları AKP’li kayyumlar tarafından kapatıldı. Bugün kurmak istedikleri rejim kadınların vermiş olduğu mücadele ile yıkılacaktır. Bu rejimin önüne geçmek istiyorsak, kadın mücadelesini büyütmemiz gerekiyor. Kadınların AKP hükûmeti döneminde bir beka sorunu vardı, eğer AKP hükûmeti bu sürece devam ederse, kadınların beka sorunu devam edecektir. Kadın Meclisimizde olan tüm arkadaşlarımız bu bilinçle çalışmalıdır.

AKP zihniyeti kadınları yok sayan, eve kapatan bir zihniyettir. Biz mücadelelerimiz sonucu büyük kazanımlar elde ettik. Bundan sonra da kadınların özgürlüğünü esas alan mücadeleler önümüzde durmaktadır."

'AKP-MHP'YE KARŞI HDP'DEN ADAY ADAYI OLUNMALI'

Türkiye’deki tüm kadınlara çağrı yapan Buldan, şunları söyledi: "AKP-MHP blokuna karşı kadınların HDP listelerinden aday adayı olmalarını talep ediyorum. Bu dönem daha güçlü bir şekilde Türkiye’de yaşanan her türlü haksızlık karşısında birlikte mücadele edeceğimiz ve birlikte kazanacağımız bir sürece giriyoruz. Herkesin daha coşkulu bir şekilde bu mücadeleye güç vermesi, HDP’nin yanında hareket etmesi gerekmektedir. HDP bir kadın partisidir. Bunun için Türkiye’deki siyaset alanında kadın milletvekillerimizin Parlamento dışına atıldığı, kadın kazanımlarının yok sayıldığı bu dönemde kadınların yan yana durması gerekmektedir."

'SÜRECİ BİZ DEĞİŞTİRECEĞİZ'

Biz kadın ittifakını gerçekleştirmek istediklerini belirten Buldan, "Bu süreci değiştirecek olan tek güç biz kadınlarız. Şuna inanıyoruz, AKP-MHP ittifakını yenecek tek güç kadın gücüdür. Coşkulu olmalıyız, moralli olmalıyız; kadınların yarınları açısından bu mücadeleyi büyütmenin zamanı bugün başlıyor. Bu mücadele 24 Haziran akşamına kadar daha kararlı bir şekilde ortaya konulmalıdır" diye kaydetti.

Buldan, 1 Mayıs'ta kadınları alanlara davet etti.

Ermeni Soykırımı'nda yaşamını yitirenleri anan Buldan, "Bu ülkede haksızlığa uğrayan herkesin el ele vermesi gereken bir süreçteyiz. Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle herkesin yan yana olması gerekmektedir" dedi.