Buldan: AKP'nin Kürtlerden oy istemeye yüzü yok

 HDP, Doğubeyazıt'ta halkla buluştu. Burada konuşan Eş Genel Başkan Pervin Buldan, "AKP'nin Kürtlerden oy istemeye yüzü yok. AKP’yi buradan silip süpüreceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), seçim etkinlikleri kapsamında Serhat illerine düzenlediği halk buluşmalarının ikincisini Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde yaptı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, HDP PM üyelerinin bulunduğu heyet, parti binası önünde binlerce kişi tarafından karşılandı.

'HESAP SORMA GÜNÜ'

Taşdemir, 24 Haziran seçimlerinin sadece genel seçim olmadığını aynı zamanda bölge belediyelerine atanan kayyumlara hesap sorma günü olacağını söyledi. AKP'nin Kürt halkının varlığına ve diline karşı düşmanlık beslediğini belirten Taşdemir, halkın seçimlerde varlığını göstermek için sandık başında olacağını söyledi.

'AKP'Yİ BURADA TABELA PARTİSİ YAPACAĞIZ!'

Eş Genel Başkan Buldan ise Doğubayazıt'ın en zor dönemlerde iradesine ve sahip çıktığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Doğubayazıt her zaman tarih yazmıştır. Doğubayazıt en zor dönemlerinde partisine ve iradesine sahip çıkmıştır. Yine bu halk 24 Haziran tarihinde kendini iradesine sahip çıkacaktır. Her türlü baskıya şiddete karşı sizi iradenize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Sizi kendinize oy vermeye çağırıyoruz. Sizler her seçimden önce verdiğiniz oylarla tarih yazmayı bildiniz. Yine aynı dirençle çalışacaksınız, biliyoruz. Ancak sizi seçimlerde yenemeyen AKP hükümeti, sizin iradenize kayyum atadı. Atanan kayyumların yaptığı ilk iş; Ayşegül Zarakolu Tıp Merkezini kapatmak, İsmail Beşikçi Caddesi'nin adını değiştirmek oldu. Buraya atanan kayyum ilk işi, Ehmedê Xanî'nin büstünü yıkmak oldu. Buradan söz veriyoruz size; seçimlerde kayyumu buradan silip atacağız. Bu seçimlerde AKP’yi buradan silip süpüreceğiz. AKP’yi burada tabela partisi yapacağız. Ağrı'da dört sıfır yapacağız.

'YIKILAN EHMEDÊ XANÎ BÜSTÜNÜ GÖSTERİN!'

Sizlerden oy istemeye gelecek AKP’lilere Selahattin Demirtaş’ı hatırlatın, gelecekleri zaman cezaevlerinde rehin tutulan belediye başkanlarını, milletvekillerini hatırlatın. Sizlerden oy istemeye gelenlere Ehmedê Xanî’nin yıkılan büstünü gösterin."

'SEFERBERLİK' ÇAĞRISI

"Başta Kürtler olmak üzere Türkiye toplumu kaderini belirleyecek. Bugün Kürt halkını yok sayanlara, onların dilini kültürünü yok sayanlara 24 Haziran'da hep birlikte cevap vereceğiz. Biz inanıyoruz Doğubayazıt halkı 24 Haziran'da partisine ve Cumhurbaşkanı adayına sahip çıkacaktır. Cumhurbaşkanı adayımızı sizin talebiniz üzerine en kısa zamanda açıklayacağız. Bugünden itibaren kimse evinde durmasın. Herkes, ev ev, kapı kapı dolaşarak çalışmalı. Tek bir oyumuzu onlara bırakmamalıyız. Özellikle herkesin AKP'ye oy veren Kürtleri ikna etmesi gerekiyor. Seferberlik ruhuyla çalışmalarımıza başlamamız gerekiyor. Görüyorsunuz Meclis'te Kürt ili dememize izin verilmiyor. Ama Doğubayazıt Kürt ilidir ve öyle kalacaktır. Buraların Kürt illeri olduğunu 24 Haziran'da bir kez daha hep birlikte ispat edeceğiz. Bugünden itibaren bu seferberlik ruhuyla herkesin sandığına, oyuna ve iradesine sahip çıkmasını bekliyoruz.”

Heyet, buluşmadan sonra kayyum tarafından yıkılan Ehmedê Xanî büstünün bulunduğu bölgeyi ziyaret etti ve Ağrı’ya doğru yola çıktı.