Buldan: Baraj altında kalmamak için çok çalışmalıyız!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’da 2 milyon oy almayı hedeflediklerini söyledi.

24 Haziran'ın son fırsat olduğunu, tüm Kürtlerin de AKP'ye sırtını döndüğünü söyleyen Buldan, "HDP’nin baraj altında kalmaması için, parlamentoya güçlü girmesi için hepimizin çok çalışması lazım" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın bugün ilk durağı, İstanbul’un Sultangazi ilçesi Esentepe Mahallesi’nde seçim irtibat bürosunun açılışı oldu. HDP bayrakları ve “Tu dikarî” dövizleriyle karşılanan Buldan, seçimlerin Türkiye halklarının kaderini değiştireceğini belirtti. Buldan, seçimin kadınlar açısından da büyük bir öneminin olduğunu vurguladı. AKP’nin bu ülkenin tüm ezilen kesimlerine verilecek hesabının olduğunu söyleyen Buldan, bu seçimin Türkiye halkları açısından son bir fırsat olduğunu kaydetti.

DİRENENLER SELAMLANDI

Buldan, AKP hükûmetinin ilk kaybını İstanbul’da yaşayacağını söylerken, “İstanbul’da yaşayan Botanlılar, Karadenizliler, Serhatlılar kaderi değiştirecek. Hepimiz, Selahattin Demirtaş’a, Figen Yüksedağ’a söz verdik. 'Sokağa çıkma yasakları'nda direnenlere söz verdik. 24 Haziran’da bu sözümüzde durup, gereken dersi vereceğiz” dedi.

'DAHA GÜÇLÜ OLARAK PARLAMENTOYA...'

“Bizler bu ülkede sadece Kürt değiliz, genciz, kadınız; 7’den 70’e kadınıyla, erkeğiyle varız. Biz bu adam tek adam zulmünü yıkmak için yola çıktık” diyen Buldan, şöyle devam etti: "Bu bölgenin adaylarını önce Allah’a, sonra size emanet ediyoruz. Bizler, dört duvar arasında tutanlara karşı sevgili Demirtaş’ı cumhurbaşkanı yapmak için yola çıktık. Demirtaş’ın iradesinden ve cesaretinden korkanlar, şunu unutmasınlar; 24 Haziran akşamı sevgili Selahattin Demirtaş bu ülkenin cumhurbaşkanı olacaktır. TBMM’de HDP’yi tasfiye etmeye çalışanlar, milletvekillerimizi tutuklayıp cezaevine koyanlar, belediyelerimize kayyum atayanlar, bilin ki 24 Haziran’da daha güçlü bir şekilde parlamentoya gireceğiz. Parlamentoda en büyük temsiliyeti HDP yapacaktır. Hedefimiz İstanbul’dan 2 milyon oy almaktır.”

'KÜRTLER SIRTINI AKP'YE DÖNDÜ'

Buldan, “HDP’yi baraja gömün” talimatlarına karşı çalışacaklarını dile getirerek, şu mesajları da verdi:

“Şimdiye kadar hiç kimsenin gücü HDP’yi sandığa gömmeye yetmemiştir, sizin de gücünüz yetmeyecektir. Herkes Kürtlerin oyunu almak için çalışıyor. Kürtlerin oyu ile MHP’lileri Meclis’e taşımak istiyor. Artık Kürtler AKP’ye sırtını döndü. AKP artık Kürtlerden, Alevilerden ve gençlerden tek bir oy alamayacak. Şu anda bıçak sırtındayız. Bu yüzden gece gündüz çalışacağız. Baraj altında kalan bir HDP’nin seçilecek milletvekilleri sayısının hepsi AKP’ye geçecek. AKP bu şekilde parlamentoya girerse 16 yıllık bu ülkeye yaşatılanlar devam edilecek. O zaman hukuksuzluk devam edecek. Bunun için HDP’nin baraj altında kalmaması için, parlamentoya güçlü girmesi için hepimizin çok çalışması lazım. Sizlere güveniyoruz. Kadınlara güveniyoruz. Halklarımıza güveniyoruz. Hep birlikte kazanacağız."

Buldan, daha sona Gaziosmanpaşa ve Esenler'deki seçim bürolarının açılışına katılmak üzere ilçeden ayrıldı.