Buldan: Barajı geçemezsek Kürdün oyuyla kurtlar Meclis'e gidecek!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP'nin 'gidici' olduğunu görerek, Kandil'i gündeme getirdiğini söyleyerek, halkların bunu onaylamayacağını söyledi. Buldan, "HDP barajın altında kalırsa Kürtlerin oylarıyla kurtlar Meclis’e gidecek" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Erzurum’daydı.

Karayazı ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan Buldan, halkın coşkusunu selamladı.

"Bugün sığınacakları tek yer, 'HDP’yi nasıl engelleriz, HDP’ye gidecek oyları nasıl engelleriz?' Bunun hesaplarını yapıyorlar" diyen Buldan, "Zannediyorlar ki, gözaltına alarak, tutuklayarak, öldürerek bir halkı bitiririz. Oysa bizler tutuklandıkça çoğalan, öldürüldükçe çoğalan bir halkız. Geçmişte yaşadık. Bu ülkeyi yönetenler her zaman Kürtlere zulüm yaptı. Tıpkı AKP gibi, tıpkı Recep Tayyip Erdoğan gibi, 'biz bu halkı naslı bitiririz' hesaplarını yaptılar" diye ekledi.

'BAKTILAR GİDİCİLER...'

Buldan, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Şimdi de baktılar gidiciler, tehditle oy almaya çalışıyorlar. Valilerini, kaymakamlarını, esnafın yanına gönderip tehditle oy almaya çalışıyorlar. Ama şunu bilsinler artık tehditleriniz işe yaramıyor. Halk kararını vermiş, Recep Tayyip Erdoğan’a gideceksin diyor.

Onlar özellikle Kürtleri, HDP’ye oy verenleri, bu ülkenin barışı, özgürlükleri için yola çıkan bir partiyi engellemenin yollarını arıyorlar.

(...) Bizim 9 milletvekilimiz cezaevinde, belediye eş başkanlarımız cezaevinde, yerlerine kayyumlar atanmış. Bu kayyumlar Kürt halkının tüm kazanımlarına yönelik saldırı içindeler. Ama 24 Haziran’da size en büyük dersi Kürtler verecek, Karayazılılar verecek. Onlara derslerini vereceğiz. Çünkü bu bizim kader seçimimiz olacak.

'OY İÇİN SAVAŞ BAŞLATIYORLAR'

Efrîn'e, Kerkük’e yapılan saldırıyı kimse unutmasın. Şimdi oylarını artırmak için Kandil'e ve Mahmur’a gireceklerini söylüyorlar. Mahmur halkı sizin zulmünüzden kaçan, faili meçhullerden kaçan bir halk. Irak’taki bu köye gitmek Kürt halkına yapılacak en büyük hakarettir. Mahmur’a da Kandil’e de gitmenize Türkiye halkları onay vermiyor. Çünkü herkes biliyor ki, oylarınızı yükseltmek için oralara atılan bombalar, Türkiye halklarının yüreğine düşüyor. Bizler bu savaş politikalarından bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini ısrarla dile getiriyoruz.

'AKP'NİN SON KULLANMA TARİHİ!'

Bu ülkeye barışı, adaleti, insan haklarını getireceğiz. Çünkü AKP gidiyor. 24 Haziran onun son kullanma tarihi. Bugün 7 Haziran havası devam ediyor. Kimsenin kuşkusu olmasın. Kimse karamsarlığa kapılmasın. Bizler mutlaka kazanacağız. Mazlumlar kazanacak, zalimler kaybedecek, Recep Tayyip Erdoğan kaybedecek.

'DEMİRTAŞ'TAN KORKUYORLAR'

(...) Sadece HDP değil, bugün bir cumhurbaşkanı adayımız var, Edirne Cezaevinde dört duvar arasında. Siyasi bir rehin sevgili Selahattin Demirtaş, bizim cumhurbaşkanı adayımız. Onun dışarıya çıkmasına, bizimle buluşmasına, sizinle kampanyası yapmasına izin vermiyorlar. Onlar zannediyor ki Selahattin Demirtaş cezaevinde, sesi dışarıya yansımayacak. Ama bugün görüyoruz Karayazı’da her bir yurttaş Selahattin Demirtaş olmuş. Onlar Selahattin Demirtaş’tan korkuyorlar. Onlar Selahattin Demirtaş’ın cesaretinden korkuyorlar. Onlar HDP’nin siyasetinden korkuyorlar. Bunun için bu kadar zulüm, bunun için bu kadar baskı politikasını yürütüyorlar.

'TEK OYUMUZU BİLE ÇALDIRMAYACAĞIZ'

Sizler kararınızı vereceksiniz. Bu tercih aydınlık bir gelecek için olacak. Bu tercih, bu irade, bu kararlılık, bu moral 24 Haziran’da sandıklara yansımalı. Engelleyecekler, oylarımızı çalmaya çalışacaklar. Asla izin vermeyeceğiz. Tek bir oyumuzu bile kimseye çaldırmayacağız. Kadınlar, gençler; sandıklara sahip çıkın. Kadınların sahip çıktığı sandıktan kimse oy çalamaz. Çünkü orada kadın eli vardır. Kadın eli izin vermez.

'KÜRDÜN OYUYLA KURTLAR MECLİS'E GİTMESİN DİYE...'

Oylarımızı niye çalmak isteyecekler? Bizi barajın altında bırakmak için oylarımız çalmak isteyecekler. Ama kimse unutmasın; HDP barajın altında kalırsa bizim vekil alacağımız yerler AKP’ye geçecek. 70-80 milletvekilini bedavadan alacak. Çoğunluğu bir kez daha elde edecek. Zulüm politikası bir kez daha hayata geçecek. Ayrıca HDP barajın altında kalırsa ittifak kurduğu MHP’li vekiller de parlamentoya gidecek. Yani Kürtlerin oylarıyla kurtlar Meclis’e gidecek.

'HALAYA, ZILGITA HAZIR OLALIM!'

Çok zamanımız yok, seferberlik ilan etmişiz her yerde. Seferberlik ruhu ile çalışıyoruz. Herkesi ikna ediyoruz. Kimseyi tehdit falan etmiyoruz. Bizde böyle bir anlayış yok. Ama onlar ancak tehditle insanlardan oy alıyorlar. Bırakın insanlar sizlere gönülden bağlı olsun. Bizim halkımızın bize olan inancı, bağlı yürekten, gönülden. HDP’ye bağlılık, Selahattin Demirtaş’a bağlılık, herkesin yüreğindendir.

24 Haziran bir başka olacak. Türkiye’nin geleceği açısından bir başka olacak. Halaylarımızı, zılgıtlarımızı çekmeye hazır olalım."