CÎK 8 Mart'ı kutladı, Efrîn'deki kadınları selamladı

8 Mart mesajı yayımlayan CÎK Kadın Şura üyeleri, "İslam'daki kadın haklarını ortaya çıkarmak için, Efrîn'de kahraman kadınlarımızın yanında saf tutacağız" dedi.

Civaka Islamiya Kurdistanê Kadın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Nisa suresine atıfta bulunulan mesajda, kadın ve erkeğin eşit olduğuna dikkat çekildi. Erkeğin üstünlüğünün aksine, toplumun zulmünden dolayı kadınlara daha hassas davranılması gerektiğine değinilen mesajda, "Eski cahiliye anlayışları Peygamberimizin vefatından sonra, kadın hakları konusunda tekrar geri getirilmiş ve günümüze kadar bu cahiliye anlayışları İslam diye topluma gösterilmiştir. Bu bakış açısı da İslam dininin insanlık gözünde kötü gösterilmesine sebebiyet vermiştir" denildi.

'EFRÎN'DE KADINLAR KAHRAMANCA MÜCADELE EDİYOR'

Türk devletinin Efrîn'deki işgalci saldırılarına ve görkemli direnişe dikkat çekilen mesajda, şunlar da ifade edildi:

"Bugün Efrîn'de kadın kardeşlerimiz Erdoğan şahsında kemalist devletin barbarca zulmünü ortadan kaldırmak için canla başla mücadele etmektedirler. Bizler Civaka Islamiya Kurdistan Kadın Şura üyeleri olarak, Kur'an'daki İslam'ı ve İslam'daki kadın haklarını ortaya çıkarmak için, başta Efrîn'de mücadele eden kahraman kadınlarımızın yanında saf tutarak mücadele edeceğiz, Allah'ın bize vermiş olduğu hakları çalışmalarımızla yine geri kazanmaya çalışacağız. Kadınların hor görülmediği, öldürülmediği, haksız ve vahşi cinayetlere kurban edilmediği, ezilmediği, eşit olduğu bir dünyada yaşamak dileği ile, bütün kadın kardeşlerimizin dünya kadınlar gününü kutluyor, haklı mücadelemizin başarıya ulaşmasını cenabı Allah'tan diliyoruz."