Canlı kalkan olan kadınlara hapis: Pişman değiliz

Bagok Dağı'na canlı kalkan olmaya giden 75 yaşındaki Meles Tekin ve Mevlüde Başdaş’a 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. İki kadın, pişman olmadıklarını söyledi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde bağlı Bagok Dağı kırsalında 1 Ekim 2015 tarihinde askeri operasyonlara engel olmak için canlı kalkan olmaya giden Mevlüde Başdaş ve 75 yaşındaki Meles Tekin’e 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Meles Tekin, verilen cezanın hiçbir hukuki dayanağı olmadığını belirterek, operasyonların durması için gittiğini ve pişman olmadığını belirtti. Can kayıplarının olmaması için canlı kalkan olduğunu dile getiren Tekin, "Bu kan dursun, barış olsun, ne asker ne de çocuklarımız ölsün istemedik" dedi.

'KORKMUYORUM; YİNE OLSA YİNE GİDERİM'

Bagok Dağı'na canlı kalkan olarak gittikten sonraki gün gözaltına alındıklarını kaydeden Tekin, gözaltındayken verdiği ifadede, barış için gittiğini kaydetti. Tekin, "Bize 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Ben 75 yaşında bir kadınım. Akciğer, böbrek, mide hastalığım var ve akciğer hastalığı tedavisi görüyorum. Ben verilen bu cezayı kabul etmiyorum. Barış için gittim, pişman değilim gittiğime, yine olsa yine giderim. Şimdi 4 sene ceza vermiş, bugün barış için neresi olursa giderim. 4 sene cezaevinde kalmaktan korkmuyorum” diye belirtti.

'PİŞMAN DEĞİLİM'

Mevlüde Başdaş ise, askeri operasyonlar ve mezarlıklara saldırıyı engellemek için canlı kalkan olmaya gittiğini söyledi. Başdaş, barış olmasını istediğini ifade ederek, "Bu savaş bitsin, ben 10 sene hapiste yatarım. Ölümler olmasın ve mezarlıklar bombalanmasın diye gittim, pişman değilim. Barış için gittik, bizi gözaltına aldılar. biz döndükten sonra mezarlıkları bombaladılar. Ben verilen bu cezayı kabul etmiyorum" dedi.