Cansız, Doğan ve Şaylemez Essen ve Strasbourg’da anıldı

Cansız, Doğan ve Şaylemez, Almanya'nın Essen ile Fransa'nın Strasbourg kentlerinde anıldı.

Almanya’nın Essen ve Fransa’nın Strasbourg kentinde, Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen PKK kurucularında Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez anıldı.

ESSEN

Almanya’nın Essen kentinde düzenlenen anma Essen Şehit Berivan Şengal Kadın Meclisi tarafından organize edildi.

Anma öncesinde bir grup Kürdistanlı, Essen’deki Türk Konsolosluğu’nun kapısına siyah çelenk bırakarak, katliamı protesto etti. Yapılan konuşmalarda katliamın hesabının mutlaka sorulacağı belirtildi.

Ardından da Essen Demokratik Toplum Merkezi’nde bir anma düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan anmada yapılan konuşmalarda Cansız, Doğan ve Şaylemez şahsında Kürt kadının omuzlarına aldığı yükün, başarıları ve kazanımların değerli olduğu dile getirildi. Anma 6 Ocak günü Paris’te düzenlenecek yürüyüş ve mitinge katılım çağrısı ile sona erdi.

STRASBOURG

Fransa’nın Strasbourg kentinde de Cansız, Doğan ve Şaylemez anıldı.

Place Kleber’de bir araya gelen Kürdistanlılar, katliamı bir kez daha lanetledi. Çok sayıda bildirinin dağıtıldığı eylemde karanfillerle süslenen alanda mum yakılarak, Cansız, Doğan ve Şaylemez anıldı.

Zin Kadın İnisiyatifi’nin düzenlediği eylemde yapılan konuşmalarda ise katliam emri verenler ortaya çıkana kadar eylemlerin süreceği belirtildi.

“Hepimiz Sara, Rojbin, Ronahiyiz”, “Jin, jîyan, azadî”, “Katil Türkiye, işbirlikçi Avrupa” sloganları ve 6 Ocak’ta Paris’te yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı ile eylem sona erdi.