GÖRÜNTÜLÜ

Cansız, Doğan ve Şaylemez Paris’te anıldı

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez katledilmelerinin 4’üncü yılında TEV-ÇAND sanatçıları tarafından anıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013 tarihinde katledilen PKK’nin kurucularından Sakine Cansız, KNK Üyesi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez, TEV-CAND sanatçıları tarafından anıldı. Anma, Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde gerçekleşti. Anmaya, Leyla Şaylemez’in babası Cumali Şaylemez, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kardeşi Fatma Öcalan, Van İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Veysel Keser, Yazar Fuat Kav, TJK-E temsilcilerinden Zozan Serhed, Kürt siyasetçiler, SKB temsilcileri ile sanatçılar Hozan Maruf ve Süleyman Çarnewa katıldı.

Paris TEV-ÇAND çalışanlarından Saniye Tunç’un sunuculuğunu yaptığı anma etkinliğinde TJK-E adına konuşan Zozan Serhed, "Biz bu katliamın ortaklarının, karar vericilerinin olduğunu biliyoruz. Fransa ve Türkiye’nin sorumluluğu aynıdır. Bu karanlık ortaklığın açığa çıkmaması için kısa bir süre önce katliamı gerçekleştiren tetikçiyi ortadan kaldırdılar” dedi. 

BABA ŞAYLEMEZ ŞİİR OKUDU

Baba Cumali Şaylemez ise Kürtlerin bu katliamı unutmayacağını belirterek, "Kürtlerin mücadelesiyle bu davayı sonuna kadar götüreceğine inanıyorum” diye konuştu. Şaylemez, konuşmasının ardından  kızına yazdığı şiiri okudu.

KAV: MÜCADELEYE SAHİP ÇIKARAK KURTULABİLİRİZ

Yazar Fuat Kav da şunları ifade etti: "Eğer biz bir ülke yaratmazsak kadınlarımız, gençlerimiz çocuklarımız ölmekten kurtulamaz. Katlediliyoruz, ölüyoruz diye şikayet edemeyiz. Buna hakkımız yok. Özgür olmazsak herkes bizi katleder. Bugün de 15 kadın arkadaşımız İran zindanlarındadır. Ölümü bekliyor. Kürtler dünyada sahipsiz. Herkes seni askeri yapmak istiyor. Olmazsan seni öldürmeye çalışıyor. Onun için herkes daha çok mücadeleye sahip çıkmalı. Ancak o zaman Sakine, Fidan ve Leyla’nın arkadaşlarını kurtarabiliriz.” 

Kav da yaptığı konuşmadan sonra Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in anısına yazdığı şiiri okudu. 

Hozan Maruf, Süleyman Çarnewa, Nûarin ve TEV-ÇAND sanatçıları da seslendirdikleri stranlarla üç kadını andı.