Celaliyan: Yoluma devam edeceğim

İran devletinin tedavisini engellemesine ilişkin bir mektup kaleme alan Kürt kadın tutsak Zeyneb Celaliyan, İran hükümetine “Tek başıma hepinizden daha güçlüyüm. Ve yoluma devam edeceğim” dedi.

11 yıldır İran’a tutuklu olan Kürt kadın devrimci Zeyneb Celaliyan, bu süre boyunca çok sayıda hastalıkla da boğuştuğunu belirtti.

“İlk olarak gözlerimde problemler çıktı. Ardından böbrekler ile hipertansiyon gibi hastalıklar ortaya çıktı. Daha sonra dişlerim çürümeye başladı. 3 aydır tedavi için hastaneye gitme talebinde bulunuyorum. Fakat cezaevi yetkilileri bu konuda bir şey yapmadı. Siyasi bir tutsak olarak tüm haklardan mahrum ediliyorum” diyen Celaliyan, İran hükümetinin politikalarının sahtekar ve iki yüzlü olduğunu kaydetti.

Hastaneye gönderilmediğini de vurgulayan Celaliyan’ın mektubu şöyle: “Fakat basında benim hastaneye gönderildiğimi belirtiyorlar. Bu hükümette bir tane insanlık damarı bile yok. 2008 yılında çekilmiş fotoğrafları yayınlıyorlar. Bu şekilde insan hakları kuruluşlarını aldatmak istiyorlar. Başımı kesecek cellatlar gibi hareket ediyorlar. Bu cellatlar benden ne istiyor? Bu cellatlar gibi düşünmeyenler ölmeli ya da zindanlarda mı çürümeli? Ey cellatlar, zindan duvarları arasındaki özgürlük yanlısı insanların sesini duymuyor musunuz? Şunu unutmayın cellatlar, hiç kimse özgürlük yanlısı insanların fikir ve düşüncelerini engelleyemez.

Özgürlük yolundaki ölüm tatlıdır. Hepinizin kaderi yenilgidir. Hiçbir şey amaçlarıma ulaşmamda yürüttüğüm mücadelenin önünü engelleyecek kadar güçlü değil. Tek başıma hepinizden daha güçlüyüm. Ve yoluma devam edeceğim.”