Cephedeki QSD'li Zana: Ateşkes sembolik, büyük saldırıya hazırlan

Saldırıların sürdüğü Girê Spî'nin Ebû Sira cephesindeki QSD'li Şervan Zana, "Ateşkes semboliktir. Büyük bir saldırıya hazırlanıyorlar. Bunu herkes bilmeli. Halkımızı bu saldırılara karşı koruyacağız" dedi.

Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik başlattığı işgal saldırıları,  11'inci gününde devam ediyor. Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ise, Girê Spî'den Serêkanîyê'ye kadarki hatta saldıran işgalcilere karşı kendini savunuyor.

Ebû Sira cephesinde bulunan QSD savaşçılarından Şervan Zana, ateşkesin olduğu saaten beri savaş uçağı ve keşif hareketliliğin olduğunu söyledi. Yer yer mevzilerine saldırılar olduğunu belirten Zana, topraklarını savunacaklarını kaydetti. Ateşkesin sembolik bir durum olduğunu belirten Zana, "Ateşkes olduğu saatlerden bu yana saldırı altındayız. Biz söylenenlere uyuyoruz, ancak onlar hazırlık yapıyor. Bölgede savaş uçakları ve keşifleri dolaşıyor. Yine obüslerle olduğumuz alanlar hedef alınıyor. Bu durum semboliktir. Büyük bir saldırıya hazırlanıyorlar. Bunu herkes bilmeli. Halkımızı bu saldırılara karşı koruyacağız" dedi.