CONAIE: Kürt kadınlarına omuz veriyoruz

Ekvator Yerli Uluslar Konfederasyonu Kadınları (CONAIE), dayanışma mesajı göndererek, "Kürt kadınlarına omuz veriyor ve kollarının düşmemesi için onları yüreklendiriyoruz" dedi.

Ekvator Yerli Uluslar Konfederasyonu Kadınları (CONAIE), AKP/Saray'ın Kürt halkına ve kadınlarına dönük siyasi soykırımcı saldırılarına ilişkin yazılı bir mesaj yayımladı.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"CONAIE, Kürdistan Özgür Kadın Kongresi'nin (KJA) çağrısına sadık kalarak, kriminalize edilen kadın yoldaşlara, tüm siyasi Kürt tutsaklara ve Kürt halkına dayanışmasını ve desteğini ifade etmektedir. 
Ekvator'un çöllerinden, bataklıklarından, yağmur ormanlarından ve vadilerinden; yani biz yerli kadınların; yaşamı, özgürlüğü ve çoklu-ulusalcılığı savunma mücadelesi verdiğimiz ve direndiğimiz tüm topraklardan sesleniyoruz... Biz kadınlar bir devletin baskısına tahammül etmek zorunda bırakılıyoruz. Haklarımızı garanti altına almak yerine, kamu güçlerini bizi bastırmak, yargı kurumlarını bizi suçlamak ve medyayı bizleri sansürlemek için kullanıyorlar. Bu anlamda, Kürdistan Özgür Kadın Kongresi (KJA) ile en üst düzeyde dayanışma içerisinde olduğumuzu bildiriyor ve cesur Kürt kadınlarının liderlerine yapılan zulmü kınıyoruz.  

Kürt kadınlarının direnişini kriminalize eden ve susturan tüm yöntemleri lanetliyoruz. Kürt kadınlarına omuz veriyor ve kollarının düşmemesi için onları yüreklendiriyoruz. Tüm dünyadaki kardeşlerimize sesleniyoruz: bizler tetikteyiz ve dualarımız Kürt kadınlarının özgürlükleri için verdikleri mücadeleyle birlikte."