Cumartesi Anneleri Galatasaray'a karanfiller bıraktı

Cumartesi Anneleri, 2019 yılının ilk gününde 700. haftadan bu yana 'yasaklanan' ve polis ablukası altında olan Galatasaray Meydanı’na kırmızı karanfiller bıraktı. 

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetinin açıklanması ve belli olan faillerin yargılanması için 23 yıldır mücadele eden Cumartesi Anneleri, 2019 yılının ilk gününde 'yasak' getirilen Galatasaray Meydanı’ndaydı. CHP Beyoğlu İlçe binasının hoparlöründen caddeye dinletilen "Beni bul anne" türküsü eşliğinde Galatasaray Meydanı'na gelen kayıp kayınlarına HDP Milletvekili Oya Ersoy ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da eşlik etti. Polis bariyerleriyle ablukaya alınmış Galatasaray’a kırmızı karanfil bırakan Cumartesi Anneleri, kayıplarını aramaktan ve Galatasaray Meydanı'ndan vazgeçmeyecekleri belirtti.

‘BU MEYDAN BU ÜLKENİN VİCDANI’

Gözaltında hayatını kaybeden Murat Yıldız’ın Annesi Hanife Yıldız, "Er geç o Galatasaray Meydanı’nı açtıracağız” dedi. Gözaltında kaybedilen İkbal Eren de, “Bu meydan bizim kayıplarımızla buluştuğumuz meydan. Bu meydan bu ülkenin vicdanı. Biz bu meydandan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu. 

Cumartesi Anneleri tarafından bırakılan karanfillerin polisler tarafından tekmelenerek meydandan çıkartılması ise dikkat çekti.