DAİŞ'in elinden kurtuldu, YPJ'ye katılmak istiyor

DAİŞ’in kölelik yaptırdığı Fatma Şerif, çocukları ile birlikte YPJ saflarına katılmak istiyor.

DAİŞ’in elinden kurtulan herkesin bir hikayesi var, fakat Fatma Eli Şerif’in hikayesi başka. DAİŞ çeteleri 13 yaşındaki kızını 'cihat nikahı' ile evlendirmek için ondan istemişler.

Fatma Eli Şerif aslen Rakkalı, 3 çocuk annesi ve eşi de 8 yıl önce yaşamını yitirmiş. Bir yıl boyunca çocuklarını DAİŞ çetelerinden kurtarma çabası içinde ve son QSD hamlesi ile 2 gün önce kendisini ve çocuklarını kurtarabilmiş.

DAİŞ’in vahşi yüzünü anlatırken, "60 yaşında bir DAİŞ çetesi öncüsü 13 yaşındaki kızım ile evlenip ondan sonra onu başka çetelere cihat evliliği yaparak evlendirmek istedi" dedi.

'KÜÇÜK KIZ ÇOCUKLARINI KULLANIYORLARDI'

38 yaşında olan Fatma Eli Şerif yaşadıklarını anlatmaya şöyle devam etti:

"Çeteler bize çok yoğun bir şekilde psikolojik savaş uyguluyorlardı. Bizim derdimiz yemek ya da içmek değildi. Çeteler bize oyuncak gibi yaklaşıp bizi öyle kullanmak istiyorlardı. Küçük çocuklara kısa elbiseler giydirerek halkın içinde kullanıyorlardı. Eğer bu yapılanlar İslamiyet ile alakalı ise ben Müslüman değilim!"

'SİLAH KALDIRMAM GEREKİR'

Çocuklarını kamptan kurtararak kaçtığını ve QSD güçlerine katılmak için geldiğini söyleyen Fatma Eli Şerif, "DAİŞ çetelerine olan kinimi ve öfkemi kusmak için silah kaldırmam gerekir. 3 yıldır DAİŞ çetelerine kölelik yaptık. Köleliği kabul etmiyorum artık ve eski kötü yaşama tekrardan geri dönmek istemiyorum" diye konuştu.

YPJ'YE GİTTİ

Çocukları ile birlikte Fatma YPJ saflarına katılma kararı alan Fatma Eli Şerif, YPJ’nin bu önerilerini kabul etmeyebileceğini de söylerken, "Ben israrlı bir şekilde geldim, bu iki saattir ben YPJ güçlerinin yanına gelmişim ve onların yanında kalacağım" dedi.