DAİŞ’ten kurtulan Koçerin Dêrazorlu kadınlar için savaşıyor

 DAİŞ zulmünden kurtarıldıktan sonra YPJ saflarına katılan Koçerin, şimdilerde Cizir Fırtınası Hamlesi'nde yer alıyor. Karanlık bir dünyadan aydınlığa adım attığını söyleyen Koçerin, tüm kadınları da YPJ saflarına katılmaya çağırıyor.

Suriye'de 2011'de çıkan iç savaş sonrası Rojava topraklarında kendi sistemlerini kuran ve zulme karşı diğer halklara da umut olan YPG ve YPJ savaşçıları DAİŞ çetelerinin halka uyguladığı katliamlara karşı amansız bir mücadele ortaya koyarak destansı bir direnişe imza attı. YPJ saflarının en önünde yer alarak DAİŞ çetelerine karşı savaşan kadınların mücadelesini ise tüm dünya selamladı. Bugüne kadar DAİŞ çetelerinin köleleştirdiği birçok sivil YPG ve YPJ savaşçıları tarafından özgürlüklerine kavuşturulurken, birçok yerleşim yeri de DAİŞ çetelerinden temizlendi. Şimdilerde ise Reqa ve Dêrazor şehirleri için başlatılan hamleler şiddetli çatışmalar ile devam ediyor.

'KARANLIKTAN AYDINLIĞA ADIM ATTIM

Kadınların özgürlüğü için YPJ'ye katılan Koçerin Azadi, şimdi Dêrazor için başlatılan Cizir Fırtınası Hamlesi'nde en önde yer alıyor. Koçerin, erkek egemen sistemin kadınlara koymuş olduğu sınırların, kadını bin yıllardır köleleştirdiğini vurgulayarak, kadının toplumda meta gibi görüldüğünü söylüyor. Arap toplumunda kadının emeğinin görülmediğini kaydeden Koçerin, "YPJ saflarına katıldıktan sonra sanki karanlık bir dünyadan aydınlığa adım attım" diyor.

'KADINLAR YPJ’YE KATILMALI’

DAİŞ çeteleri tarafından ailesi ile birlikte esir alındığını dile getiren Koçerin, DAİŞ çetelerinin kadınlara yaptığı her türlü zulme tanıklık ettiğini söylüyor. Koçerin esaretten kurtulduktan sonra YPJ saflarına katıldığını ifade ederek, şunları belirtiyor: "Her kadın YPJ saflarına katılarak kendi kimliğini ve gerçekliğini görebilir. Mücadelemizin amacı tüm kadınları özgür kimlikleri ile buluşturarak özgürleştirmektir. Özgürlüğün tadı ve rengi ile buluşmak için tüm kadınlar YPJ saflarındaki yerini almalılar."

Koçerin son olarak da şunları dile getiriyor: "DAİŞ işgaline ve zulmüne karşı tüm kadınlar birleşerek, köleliği kabul etmeyeceğiz. Tek bir kadın kalana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Özgürleştirdiğimiz kadınlar kendi iradelerine sahip çıkmalı, Cizir Fırtınası Hamlesi'nde yerini almalıdır. Bizler şehit düşen arkadaşlarımıza söz verdik onların umutlarını bu topraklarda yeşerteceğiz."