GÖRÜNTÜLÜ

DAİŞ çetelerinin ilk hedefi kadınlar

Minbic'te sonları gelmek üzere olan DAİŞ çeteleri zulümde sınır tanımıyor. Çeteler, özellikle özgür alanlara sığınmak isteyen kadınları vurmaya devam ediyor.

Minbic Operasyonu devam ederken, özgürlük savaşçıları karşısında köşeye sıkışan DAİŞ çeteleri, şehri kaybedeceğini anlayınca zulmünün çıtasını yükseltti. Çeteler, esir tuttuğu halkın denetiminden kaçmasına tahammül edemiyor. Özgürlük savaşçılarının açtığı koridordan kaçmak isteyen sivillerin üzerine ateş ediyor ve bunu yaparken özellikle kadınları hedef alıyor.

El Allaven Mahallesi'nde dün sabah saatlerinde özgürlük güçlerinin geldiğini gören halk, eşyalarını toplayıp kaçmaya çalıştı. Bu arada DAİŞ çeteleri halkın üzerine ateş açtı. Bu ateş sonrası Um Ahmet adlı bir kadın ve oğlu dizlerinin altından yaralandılar.

ÖZGÜRLÜK GÜÇLERİ UMUT VERİYOR

Yaralı halde tekrar evine sığınan Um Ahmet ve oğlu özgürlük güçlerince tedavi edildi. Um Ahmet'in eşi Hüseyin, özgürlük güçlerinin geldiğini duyunca sevindiklerini, kurtulmak için fırsatlarının doğduğunu anladıklarını belirtti. Kaçmak için yola çıktıklarında tam kapılarının önünü gören bir DAİŞ çetesinin eşini ve oğlunu yaraladığını aktardı. 

Hamle boyunca DAİŞ, denetimindeki halka zulmetmişti. Bu zulümden bıkan halk da özgürlük güçlerinin şehre girişiyle birlikte özgür alanlara akmaya  başlamıştı. Bu duruma tahammül edemeyen çeteler halkın üzerine ateş etmekten çekinmedi.
 

...