DAKP 25 Kasım programını açıkladı

DAKP, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle yapılacak etkinliklerin programını açıkladı. DAKP, her türlü cinsiyet eşitsizliğine, ırkçılığa ve toplumsal cinsiyet normlarına karşı direneceklerini vurguladı.

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKP), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinliklerinin startını verdi. Platform üyeleri, Amed'in Yenişehir İlçesi Ofis AZC Plaza önünde yaptıkları basın açıklamasıya yapacakları etkinliklerin programını kamuoyu ile paylaştı. DAKP adına açıklamayı yapan Bahar Karakaş Uluğ, her türlü baskının, yok saymanın ve eşitsizliğin ilk olarak kadın üzerinde başladığına işaret ederek, dünyanın her yerinde kadın haklarının yok sayıldığını söyledi.

Kadını yok sayma politikalarına karşı kadının her zaman direndiğini belirten Karakaş, şunları vurguladı: “Kimi zaman bu direniş erkeğin kutsadığı ve gücünü en hoyratça kullandığı ailede, kimi zaman sınıf mücadelesinde, kimi zaman siyasi arenada ortaya çıktı. Uzun yıllar lokal alanlarda direnişlerini küçük örgütlenmeler ile sınırlı tutmak zorunda bırakılan kadınlar, artık bu direniş pratiklerini uluslararası arenada eş zamanlı olarak gösterebilecek bir örgütlülüğe sahiptir.”

Her türlü cinsiyet eşitsizliğine, ırkçılığa ve toplumsal cinsiyet normlarına karşı direneceklerini belirten Bahar Karakaş, “Uluslararası kadın dayanışmasından ve kendi özümüzden aldığımız güç ile buradan haykırarak söylüyoruz ki; toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, militarizme, heteroseksizme, ırkçılığa, ataerkilliğe karşı sesimize ses, çığlığımıza çığlık, isyanımıza isyan katıp hep beraber, kızkardeşlik ve direniş ruhu ile sistemin erilliğine karşı duruyoruz” dedi.

DAKP’IN 25 KASIM PROGRAMI 

Dicle Amed Kadın Platformu’nun 25 Kasım’a ilişkin etkinlik programı şöyle:

* 19 Kasım Pazartesi, saat 13.00’te eş zamanlı olarak Amed merkez 4 ilçede 6284 sayılı kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun ve nafaka hakkı ile ilgili baro tarafından kadınlara bilgi verilecek.

* 20 Kasım Salı, saat 18.00’de N-City sineması salonunda “Kurtuluş Son Durak” adlı film gösterimi yapılacak.

* 21 Kasım Çarşamba, saat 18.00’de Amed Şehir Tiyatrosu’nda “Kozik” isimli oyun gösterilecek.

* 22 Kasım Perşembe, saat 11.00’de Diyarbakır Yenişehir İlçesi Ofis PTT Şubesinden tutuklu kadınlara kart gönderilecek.

* 23 Kasım Cuma, 14.00-18.00 saatleri arasında Sanat Sokağı’nda fotoğraf sergisi düzenlenecek.

* 24 Kasım Cumartesi, saat 12.00’de İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesinde Barış Anneleri ziyaret edilecek.

* 25 Kasım Pazar, saat 18.00’de Diyarbakır Sur ilçesi Balıkçılar bölgesinden başlayarak, Sanat Sokağı’na kadar yöresel kıyafetlerle erbane çalarak, meşaleli yürüyüş gerçekleştirilecek. 

Basın açıklaması “Jin, Jiyan Azadi” ve “Kadın, Yaşam, Özgürlük” sloganlarıyla sona erdi.