Danimarka’da Meclis açılışı mitingde Kürt kadınları da yer aldı

Kopenhag'da Danimarka Meclisi’nin açılışı vesilesiyle farklı sivil toplum örgütlerinin organize ettiği ve binlerce kişinin katıldığı "Toplum için evet, savaş ve yoksulluk için hayır" mitingine Sêvê Kürt Kadın Meclisi de kendi talepleri ile katıldı.

Sêvê Kürt Kadın Meclisi Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin CPT'ye gönderilmek üzere Öcalan’ın özgürlüğü için başlattığı imza kampanyası için imza toplarken aynı zamanda Öcalan'ın özgürlüğü ve Kürt belediye ve medyasına dönük geliştirilen faşizan saldırıların konu edinildiği bildiriler dağıttı.

Mitingde kadın meclisi adına konuşma yapan Figen Fener "Türkiye’de darbe içinde darbe gerçekleştiren Erdoğan diktatörlüğünün başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı hedef alarak ağırlaştırılmış bir tecrit uyguluyor” dedi.

Aynı zamanda halkın iradesi olan belediyelere kayyum atandığı ve özgür basına dönük pervasızca bir saldırının başlatıldığına da dikkat çeken Fener, bu saldırılara karşı başta Danimarka olmak üzere Avrupa Birliği'nin harekete geçmesi gerektiğini belirtti. 

Konuşmanın ardında kitle "Faşizmi durdurun" ve "Viva Öcalan" sloganları attılar. 

...