DBP Kadın Meclisi: Direniş geleneğimiz tüm saldırıları boşa çıkaracak

DBP Kadın Meclisi, AKP’nin kadın şahsında toplumun iradesini kırmaya çalıştığını ancak Kürt kadının mücadele ve direniş geleneği karşısında başarısız olacağı açıklaması yaptı.

DBP Kadın Meclisi, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in darp edilerek gözaltına alınması ve ardından tutuklanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, AKP’nin Kürt kadınının mücadele ile elde ettiği kazanımlarına yönelik darbe mekaniğini devreye soktuğu ve Türkiye’de yaşayan halklara karşı da sınır tanımayan bir savaşı derinleştirerek yürüttüğü kaydedildi. AKP’nin kendisini imha ve inkar siyaseti ile var ettiği vurgulanan açıklamada, son olarak da Amed Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, KJA Sözcüsü Ayla Akat Ata, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin tutuklandığı bunların ardından DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in tutuklandığına dikkat çekildi.  

AKP’nin saldırılarının Kürt kadınından korktuğuna işaret ettiğinin altı çizilen açıklamada şöyle denildi:

“Bu AKP rejim darbesinin faşizan uygulamaları şahsında erkekleşen devlet ve devletleşen erkek gerçeğinin kadın üzerinde yürütülen ideolojik saldırı konseptinin kadına bin yıllardır dayatılan kölelik statüsü ve biat kültürü ile toplumun iradesinin kırılarak teslim alma mesajının olduğunu da biliyoruz. AKP rejim darbesinin bu faşizan uygulayıcıları da Kürt kadının 40 yılı aşkın verdiği mücadele ve direniş üzerinden ortaya çıkardığı örgütlü ve toplumsal gücü ile kendi özgürlüğünü eksen alan bütün kazanımlarını  daha da büyüterek kendini çoğaltacağı ve  tarihsel öncülük misyonu üzerinden Kürt halkının statü kazanma ve kendi toplumsal demokratik ve özgürlükçü sistemini hayata geçirerek başarıya ulaşacağını da çok iyi bilmelidirler. Bu anlamda en başta eş genel başkanımı ve tutuklanan kadın vekillerimiz, belediye eşbaşkanlarımız şahsında bütün kadınlar üzerinden halkımıza dönük geliştirilen bu AKP rejiminin faşizm düzeyindeki saldırılarını nefretle kınadığımızı ve her zaman direneceğimizi ve kazanım ile başarının bizlerin olacağını bir kez daha kararlılıkla belirtiyoruz.”