DBP'li kadınlar, 20 Kasım'daki Kadın Buluşması'na çağırdı

DBP Kadın Meclisi, 20 Kasım'da Amed'de düzenlenecek Kadın Buluşması'na katılım çağrısında bulundu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kadın Meclisi, 20 Kasım'da düzenlenecek Kadın Buluşması'na ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, AKP'nin demokratik siyaset, sivil toplum örgütlenmeleri, kadın hareketi ve bileşenlerine yönelik tasfiye politikasının sürdüğüne dikkat çekilerek, "Kuşkusuz Kürt Kadın Hareketi olarak ilk kez bu tür yönelimlerle karşı karşıya gelmiyoruz. Ancak bu süreçteki yönelimler hiçbir dönemle kıyaslanmayacak kadar kapsamlı ve Türkiye tarihi boyunca kadınlara, ötekileştirilenlere ve tüm farklı kimliklere karşı geliştirilen inkarcı ve şiddet politikalarının toplamı niteliğinde. Bu yönelimler, bütün toplumsal kesimleri teslim alma düzeyinde geliştirilmektedir" denildi.

'DÖNEM POLİTİKAMIZI BİRLİKTE BELİRLEYECEĞİZ'

Açıklamada, saldırıları tartışmak ve önümüzdeki dönemin politikasını belirlemek için düzenlenecek Kadın Buluşması'nın, kadın hareketinin bütün bileşenleri ve Türkiyeli kadınların katılımıyla, 20 Kasım’da Amed Vedat Aydın Konferans Salonu'nda düzenleneceği duyuruldu.

20 Kasım günü saat 10:00'da yapılacak kadın buluşmasına çağrı yapan DBP Kadın Meclisi, "Kadın iradesi ve tutumunun bütün çıkmazları ve baskıları kıracak belirleyici bir konumda olduğunu bütün tarihsel süreçlerden biliyoruz. Bu temelde bütün kadınlar, bu çağrı temelinde bir araya gelerek cesaretle ve ortak duruşla önümüzdeki kadın mücadelesini belirleyecektir" dedi.