Devrimin izinden kızıl dağlara akış: Sarah Handelmann

Sarah Handelmann yani Sara Dorşin, 7 Nisan 2019 yılında AKP ordusunun hava saldırısında özgürlük ve adalet bayrağını yoldaşlarına teslim etti.

Almanya'nın yangın günlerinde gözlerini açan ve yürüyen bir kadının ayak izleriydi. Ateşe bürünen yüzlerce kadının son sözleri olup taşıyan Clara Zetkin’i Kürdistan’a taşıdı. Yüzlerce kadının ateşiyle harlanan 8 Mart’ın tüm evrene yayılmasının ilk sözlerini söyleyen kadının ayak izlerinden yürüyen bir gerilla; Sarah Handelmann yani PKK’deki adıyla Sara Dorşin.

Sara Dorşin, 7 Nisan 2019 yılında Türk ordusunun, Kürdistan dağlarına yapılan hava saldırısında hayatını kaybetti. Sara Dorşin, Kürt kadını şahsında evrenselleşmeye başlayan YJA Star ordusunun gerillası olarak yerini aldı dağlarda. Küçücük gözlerin birer ışık yumağı olduğu, tertemiz sadeliğin savaşan ve güçlenen kadına dönüşmesinin adıdır Sara Dorşin. Almanya’nın tekçi tüm renklerine sırt çevirip, yaşamın tüm renklerine koştu. Kendi rengini buldu ve PKK’ye armağan etti.

Sarah Handelmann yani Sara Dorşin; 1985 yılında Almanya’da dünyaya geldi. Kadınların direniş izlerini takip ederek yönünü buldu ve Kürdistan kadınıyla tanıştı. Halkların baharından etkilenip devrim gerçekleştiren Rojava’yı görmüş ve kulaklarını, gözlerini kapatmak yerine sonuna kadar devrime açmıştır. Yiğit Rojava halkının yanında yerini almış ve direnişi paylaşmıştı. Halkların yeni yaşamı yaratacağına olan inancını daha da güçlendirerek, Zilan’ın yalan tarihin yüzüne tükürdüğü bir günde 30 Haziran 2017 yılında Kürdistan dağlarına yürüdü.

ÖLÜMLERDEN DOĞAN HALKLARIN GERİLLASI OLDU

Bir devrimin ayak izlerini takip ederek, dağların kızıllığına aktı Sara Dorşin. Ve Kürdistan’ın merhametli toprağında yatan ölümsüz gerillalara elini vererek bayrağı Kürt gençlerinin ellerinden devraldı. Belki de kendisinin de ara ara konuşurken gülümsediği bir Kürtçe ile şunları dile getiriyordu, "Ben yeni bir kişilik yaratmak için dağlara gelmeyi istedim. Çünkü kadınların mücadelesi beni çok etkilemişti. Özellikle Rebêr Apo’nun ideolojisi, yeni yaşam alternatifi beni en çok çeken yanlardı. Rojava’ya gittim ama yetmiyordu. Reber Apo’nun ideolojisi benim de ülkemin yani Almanya toplumunun yaşadığı tüm sorunlara alternatif olabilecek kadar güçlü. Bunun yolu ancak silahla olabilirdi çünkü sistem başka çare bırakmıyordu. Bu ideolojiye ve kadınlara güveniyorum" diyordu.

Sara Dorşin, 7 Nisan 2019’da, AKP ordusunun hava saldırısında özgürlük ve adalet bayrağını yoldaşlarına teslim etti. Asiliğin tüm renklerini taşıyan PKK bayrağı sadece gerillada kalmadı. Gerillayı aştı, Kürt halkını aştı ve dünyaya yayıldı. Evrenin adının PKK olarak anıldığı süreçlerdeyiz. PKK; Sakine Cansız’ın adaşı olan Saralar demektir. Bir Sara toprağa verildi, binlerce Sara doğdu…