DKK'den KJA’ya dayanışma mesajı

Dünya Kadın Konferansı üyeleri, AKP'nin hedef aldığı KJA'ya dayanışma mesajı gönderdi. Almanya, Avrupa ve Amerika'ya 'diktatör rejime ortak olmayın' diye seslenilen mesajda, Kürdistan'a özgürlük istendi.

2. Dünya Kadın Konferansı Kadın Yerel Örgütlenmesi Resmi Delegasyonu üyeleri Anne Wilhelm, Inessa Kober, Ulrike Held ve  Birgit Schuttenberg, Özgür Kadın Kongresi'ne (KJA) dayanışma mesajı gönderdi.
Mesajda, belediyelere el konulması "faşist diktatörlüğe giden bir adım" olarak değerlendirilirken, “Avrupa ve Amerika hükümetleri, Türkiye hükümetinin gücünü Kürtler, Aleviler, Êzidîler gibi etnik grup ve mezheplere hangi yönde kullandığına daha fazla seyirci kalamayacaklardır” denildi.

'SALDIRILARI DURDURMA SORUMLULUĞUMUZ VAR'

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

‘’Türkiye Hükümeti, Temmuz 2016’daki darbe girişimi ve OHAL’den çok daha önce Türkiye’deki ve komşu ülkelerdeki ‘Rojava bölgesi, Kuzey Irak gibi’ demokratik güçleri hukukun üstünlüğünü hiçe sayarak ve aşırı derecede despotik bir biçimde tasfiye etmeye çalışıyordu– hatta bunu Amerikan ve Alman hükümetlerinin desteğiyle yapmaya çalıştı. Türkiye, sadece Kuzey Kürdistan’da güce olan arzusunu harekete geçirmekle kalmıyor, Suriye ve Irak’ta da IŞİD’le birlikte açıkça hareket ediyor. Biz Alman halkı olarak kendi acı dolu tarihimizden tüm bunların neye yol açacağını biliyoruz ve bu nedenle demokrasiye ve özgürlüğe dönük bu saldırılara 'dur' demede özel bir sorumluluğumuz olduğunu biliyoruz. 

ALMANYA, AVRUPA VE AMERİKA'YA ÇAĞRI

Alman Hükümeti’ne, aynı zamanda tüm Avrupa ve Amerika hükümetlerine Türkiye Hükümeti’ni desteklemeye son vermeyi, bölgeden tüm askeri birliklerini çekmeleri ve Türkiye Devleti’ne, IŞİD’e ve tüm destekçilerine silah vermeyi yasaklama çağrısı yapıyoruz.
Amed Büyükşehir Belediye eş başkanları’nın 25 Ekim’de gözaltına alınmalarından sonra demokratik kurumların üyelerde adil bir yargılanmaya yönelik kuşkuları arttırmıştır. Demokratik kurum üyeleri tutuklularının serbest bırakılmasını ve görevlerine iade edilmelerini belediye binası önünde gerçekleştirilen gösterilerle talep ettiklerinde, KJA Dönem Sözcüsü ve Türkiye Parlamentosu eski üyesi Ayla Akat Ata, darp edilerek ardından gözaltına alındı. Beş gün boyunca ne ailesinin ne de avukatının ziyaretine izin verilmedi.  Aynı zamanda KJA ( Kürdistan Kadın Hareketinin Çatı Örgütü) üyesi birçok kadın da darp edilerek gözaltına alındı. Gösterilere katılanların gözaltına alınması demokratik bir sistemden bir adım daha uzaklaşmak demektir. Evleri basıldı ve bütün doküman, arşiv ve bilgisayarlara illegal bir biçimde el konuldu. 

'DİKTATÖR REJİME ORTAK OLMAYIN'

Bu durum Türkiye hükümetinin esas saldırısının hedefinde kadınların olduğunu açıkça gösteriyor. Türkiye’de kadın hakları günümüzde yıllar öncesine göre çok daha sınırlandırılmış durumda ve aynı zamanda görevden almalar sıklıkla Kürt belediyelerindeki kadın eş başkanlara yönelik gerçekleştiriliyor. 
Bütün demokratik hükümetlerden (özellikle Alman ve Amerikan hükümetlerinden) Türkiye hükümeti tarafından gerçekleştirilen temel demokratik haklara yönelik özellikle kadın haklarına yönelik gerçekleştirilen bu saldırının acilen durdurulmasını ve diktatör rejime ortak olunmamasını talep ediyoruz."
Mesaj, "Kürdistan’a ve dünyanın tüm ezilen halklarına özgürlük" diye sona eriyor.