Düsseldorf'ta panel düzenlendi

“Kadına yönelik şiddet politiktir. O sen de olabilirdin!” kampanyası kapsamında Almanya'nın Düsseldorf kentinde panel düzenlendi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi'nin (TJK-E) 19 Kasım 2018 günü startını verdiği “Kadına yönelik şiddet politiktir. O sen de olabilirdin!” kampanyası kapsamında Almanya'nın Düsseldorf kentinde kadına yönelik şiddet konulu bir panel düzenlendi. Panelde 26'ncı dönem HDP Siirt Milletvekili Besime Konca konuşması olarak yer aldı.

Saat 12.00'da Düsseldorf Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde erkek ve devlet şiddeti nedeniyle yaşamını yitiren kadınlar anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan panele Düsseldorf DKTM, Düsseldof Nalin Muş Kadın İnisiyatifi, Neuss ve Krefeld Kadın Komünü üyeleri katıldı.

Kadınların erkek iktidarlar tarafından bin yıllardır hedef alındığını belirten Besime Konca, “Kadını köleleştirmenin özündeki neden çocuk doğurmak ve sürekli iş yapmaktır. Çok çocuk sahibi olan kadınlar sürekli çocukla meşgul olduğu için kendisini entelektüel olarak geliştiremiyor, çünkü bütün zamanını çocuğuna ayırmak zorunda kalıyor” dedi..

 

Soru ve cevaplarla devam eden panel, “Jin, Jiyan, Azadî” sloganıyla sona erdi.