Düsseldorf’ta adalet eylemi

Almanya'nın Düsseldorf kentinde Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için adalet eylemi düzenlendi.

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak günü katledilen üç devrimci kadın Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için, Almanya'nın Düsseldorf kentinde bulunan Fransız Konsolosluğu’nun önünde YJK- Elmenya ve CENİ öncülüğünde düzenlenen Çarşamba eylemi bu hafta Kuzey Rein Eyaleti NRW'de yaşayan 200 Kürdistanlı devraldı.

Saat 11.00’da yapılan eylemde Avrupa devletlerinin faşist Türk zihniyetine karşı sessiz kalmalarını protesto etti.

Fransa hükümetinin üç yıldır Paris davasının da hukuksal olarak herhangi bir adım atmadığını dile getiren eylemciler, son olarak Türk devletinin siyasi soykırım politikalarına sesiz kalan Avrupa devletlerinin tutumunu yaptıkları basın açıklaması ile kınadı.

HDP’li vekillerin serbest bırakılmasını da isteyen eylemciler, Fransız Konsolosluğu önünden NRW Eyalet Parlamentosuna kadar yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş güzergahı boyuna Almanca bildiriler okundu ve sık sık, “Siyasi tutsaklara özgürlük”, “Jin Jiyan Azadi”, “Sara Rojbin Ronahi”, “Faşist Erdoğan işbirlikçi Fransa", "Sessizliğiniz ortaklığınızdandır" sloganları atıldı.

Eyalet Parlamentosu önünde oturma eylemi gerçekleştiren kitle oluşturdukları bir heyetle son siyasal gelişmeleri içeren bir dosyayı parlamentoya sundu.