Düsseldorf ve Hamburg’da adalet eylemleri

Paris'te katledilen üç devrimci kadın Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için Almanya'nın Düsseldorf ve Hamburg şehirlerinde eylemler gerçekleştirildi.

Düsseldorf’ta bulunan Fransız konsolosluğun önünde yapılan adalet eylemini bu hafta Avrupa Alevi Federasyonu Kadın Meclisi devraldı.

Almanya Kürdistan Kadınlar Birliği, YJK-Elmanya ve Kadın Barış Bürosu tarafından organize edilen eylemde sık sık Almanca ve Fransızca "Jin Jiyan Azadi, Sara Rojbin Ronahi", "faşist Erdoğan işbirlikçi Fransa","kadın katili Erdoğan" sloganları atıldı.

Eylemin ardından Medya Savunma Alanlarında Türk devleti tarafından gerçekleştirilen hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden HPG savaşçıları Lecwan Munzur ve Çekdar Riha için Köln’de yapılacak anma törenine katılım çağrısı yapıldı.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentindeki kadınlar, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan için miting düzenledi.

Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde Altona semtinde gerçekleştirilen mitingde, avukatları ya da ailesinin bir an önce Öcalan’la görüşmesi gerektiği belirtildi. Strasbourg ve Amed kentlerinde devam eden açlık grevi eylemlerine dikkat çekilen konuşmalarda, Türk ordusunun Rojava’yı işgal girişimi de kınandı. ‘Kadınlar olarak Öcalan’ın özgürlüğünü kendi özgürlüğümüz olarak görüyoruz. Rojava’da inşa edilen öz yönetimi bir Öcalan projesidir’ denilen açıklamada, Alman hükümetinin faşist Türk devletiyle işbirlik yapması kirli, sorumsuz ve tehlikeli bir politikanın olduğu belirtildi.

Yüzlerce bildirinin dağıtıldığı mitingde, her Çarşamba eyleminde olduğu gibi 13 Ocak 2013 tarihinde MİT tarafından Paris’te katledilen Kürt devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için de adalet istendi.

Miting, geçen hafta Hamburg’da kanser hastalığından dolayı yaşamını yitiren Alman devrimci Ellen Jaedicke’nin Pazar günü saat 16.00’da düzenlenecek olan anma toplantısının duyurusuyla sona erdi.

 

...