Ebu Hemen köyünde büyük bir katliam önlendi

Dêra Zor İç Güvenlik Güçleri’ne bağlı özel timler Ebu Heman Köy okuluna döşenen çok sayıda patlayıcıyı etkisiz hale getirdi.

Dêra Zor İç Güvenlik Güçleri dün Dêra Zor’a bağlı Elbesira bölgesinin Ebu Hemam köyü halkının ihbarı üzerine köy okuluna yerleştirilen çok sayıda patlayıcıyı etkisi hale getirerek, büyük bir katliamı önledi.

ANHA’ya konuşan El-Besira bölgesi İç Güvenlik Güçleri Yönetim Üyesi Mihemed Şihade, “Dün El-Besira bölgesine bağlı köylerde devriye atarken Ebu Hemam Köyü’nden bir kişi köy okulunda bazı şüpheli maddelerin olduğu bilgisini verdi. Okulda birçok patlayıcı madde var. Patlayıcı maddeleri gördüğümüz gibi mayınları etkisiz hale getirmeleri için güçlerimize bağlı özel timlere haber verdik” dedi.

Şihade devamla, okulda araştırma yaptıklarını belirterek şöyle dedi: “Mayınların etkisiz hale getirildikten sonra okulda başlattığımız araştırma sonucunda bir depo dolusu havan ve tank topları bulduk. Onları da mayın şeklinde hazırlamışlar. Bu yüzden okuldan çıkartarak bölgeden uzaklaştırdık.”

Öğretmen ve öğrencilerin o gün okula gelmemeleri için uyardıklarını vurgulayan Şihade, araştırma çalışmaları bitinceye kadar okulu kapalı tutacaklarını belirtti. Şihade, bölge halkına şüpheli maddeleri görürseler kendilerine bilgi vermeleri çağrısında bulundu.

İç Güvenlik Güçlerine Bağlı özel tim üyesi Himêdi El-Salih ise, “Devriyeler üzerine yönetim Ebu Hemam okulunda mayınları etkisiz hale getirmek için haber verdi. Öğrencilerin rahat bir şekilde eğitimlere devam etmesi için araştırma çalışmaları şu ana kadar sürüyor” dedi.

Salih ekilen mayınlara ilişkin ise şöyle dedi: “Mayınlar okul ve kanalizasyon hatlarına yerleştirilmişti. Eğer bu patlayıcılar patlasaydı öğrenci ve öğretmenler içinde büyük bir katliam gerçekleşecekti.”