Efrin, 8 Mart’ta kadın buluşmasına ev sahipliği yapacak

Efrîn’de 8 Mart hazırlıkları sürüyor. Direnişin ortasında kadın dayanışması ve direnişini örgütleyen kadınlar Kongra Star öncülüğünde kentte üç gün boyunca gelen konuklarıyla birlikte etkinlikler gerçekleştirecek.

Türk devleti ve ona bağlı El Kaide/DAİŞ çetelerinin 45 gündür süren işgal saldırılarına karşı direnişte olan Efrîn’de kadınlar 8 Mart’a hazırlanıyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Şengal, Minbic, Halep, Şam ve Lübnan’dan Çağın Direnişi’ne destek için kadınlar Efrîn’e geliyor. 7 ile 9 Mart arasında Kongre Star’ın öncülüğünde kentte kadın direnişini konu alan bir çok etkinlik gerçekleştirilecek.

Günler öncesinden yola çıkan ve bugün Qamişlo’da basın açıklaması ile Efrîn’e doğru hareket eden kadınlar akşam saatlerinde Kobanê’de olacak. Kobanê, Minbic ve Halep’ten yeni katılımlarla yola çıkacak olan binlerce kadının yarın Efrîn’de olması bekleniyor.

Kongra Star öncülüğünde Efrîn’de yapılacak üç günlük etkinliklerin programı şöyle;

7 Mart: Kadınlar Kongra Star tarafından karşılanacak ve direnişte yakınlarını yitiren kadınlar ziyaret edilecek.

8 Mart: Kadınlar saat 11.00’da kent merkezinden bir araya gelerek büyük bir yürüyüş yapacak. Yürüyüşün ardından ise Qada Azadi’de Efrîn’de kadın direnişini anlatan bir panel gerçekletirilecek.

9 Mart: Efrîn’in bir çok noktasında kadın toplantıları ile kadınlar direnişi anlatacak ve tartışacak. 

Ayrıca üç gün boyunca Kewana Zêrîn öncülüğünde kentin bir çok noktasında kurulacak sahnelerle; direnişçilere destek için konser ve tiyatro gösterimleri yapılacak.

Çağın Direnişi’nde üç gün boyunca 8 Mart ile bütünleşeceği etkinliklere binlerce kadının katılması bekleniyor.