Efrin’de on binlerce kadın 8 Mart’ta direniş mesajı verdi

Efrin’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, dört parça Kürdistan, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden gelen binlerce kadın, on binlerce Efrînli kadının katılımı ile kutlandı.

Efrîn’e Kuzey Suriye’nin diğer bölgeleri, Kürdistan’ın dört parçası, Ortadoğu ve Avrupa’dan gelen binlerce kadın, işgalci Türk devletinin barbarca saldırılarına karşı direnen Efrînli kadınlar ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Newroz Kavşağı’nda bir araya gelen on binlerce kadın, “Efrîn savunması kadın devriminin savunmasıdır” sloganıyla yürüyüşe geçti. Kuzey Suriye demokratik kurum ve meclislerin de temsilcilerinin aralarında bulunduğu kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve işgal saldırılarına karşı fedai eylem gerçekleştiren Avesta Xabur’un dev posterlerinin yanı sıra YPG ve YPJ bayrakları taşıdı. Kadınlar “Efrîn kadın direnişiyle zafere ulaşacak”, “Kadın devrimi halkların devrimidir” ve “Efrîn’in savunulması devrimin savunulmasıdır” yazılı dev pankartlar da taşıdı.

Kadın Asayiş Güçleri’nin güvenliğini sağladığı yürüyüşte, Kevana Zêrîn Kültür Hareketi üyesi kadınlar da davullarla en önde yürüdü. Kadınların sık sık attığı “Jin jiyana azadî” ve “Yaşasın Çağın Direnişi” sloganları ve zılgıtlarla kentin işlek cadde ve sokaklarında devam eden yürüyüş, Dêrsîm Hastanesi önündeki meydanda ise mitinge dönüştü.

Özgürlük mücadelesinde şehit düşenler anısına saygı duruşu ile başlayan mitingde Kuzey Suriye Demokratik Meclisi Eşbaşkanı Hediya Yûsif, Kongreya Star Efrîn yöneticisi Muşîra Mele Reşîd, Kuzey Suriye Kongreya Star yöneticisi Evîn Siwîd, Şengal Kadın Hareketi Meclisi Üyesi Guneh Xidir ve Filistin ile Lübnan’ın yanı sıra Güney Kürdistan ile Kuzey Suriye’nin diğer bölgelerinden gelen kadınlar geldikleri bölgeler adına konuşma yaptı.

Konuşmalarda kadınların işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı sergilediği kahramanca direnişe dikkat çekilerek, Efrîn’in kadın direnişi öncülüğünde özgürlüğün merkezi halin geleceği vurgulandı.

Konuşmaların ardından Filistin Kadın Komitesi Dış İlişkiler Temsilcisi ve Filistin Özgürlük Hareketi’nden Suad Ebdulrehman, bir zeytin dalı resmini YPJ savaşçısı Ronahî Xwînda’ya armağan etti.

Konuşmaların ardından uzun süre halay çeken kadınlar, eylemlerini “Yaşasın kadın direnişi” sloganıyla bitirdi.