'Efrîn'i bu zulümden kurtaracağız!'

 Rojava Jinên Azad Ên Sosyalîst, "Efrîn’in, karanlık güçlerin pençesinden kurtulması ve yeniden özgürleştirilmesi için ayağa kalkmalıyız" dedi.

Rojava Jinên Azad Ên Sosyalîst (JAS), bugün yazılı açıklama yaparak, "Efrîn’de şu an faşizmin, sömürgeciliğin, vahşi erkek gericiliğinin iktidar gücü olan Türk devleti ve DAİŞ, El Nusra, ÖSO çeteleri kadına, çocuğa yönelik zulüm düzenidir" dedi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Efrîn'de işgalin başladığı 20 Ocak'tan bu yana, 259 sivil öldürüldü; bunların 56'sı kadın ve 46'sı çocuk. 707 sivil yaralandı; bunların da 104'ü kadın ve 155'i çocuk. İşgal sonrası Efrîn’de en az 119 kadın kaçırıldı. Bunun anlamı aynı zamanda en az yüzlerce kadının cinsel saldırıya, tecavüze maruz kalmasıdır.

'KARANLIK GÜÇLERİN PENÇESİNDEN KURTULMALIYIZ'

Tüm dünyada insanlık onurunu ve kadınların özgürlüğünü savunan kim varsa, çetelerin işgali altındaki kadın devriminin kantonu Efrîn’in, bu aşağılık, karanlık güçlerin pençesinden kurtulması ve yeniden özgürleştirilmesi için ayağa kalkmalıdır.

'KADIN DEVRİMİNİ GÜÇLENDİRELİM'

Kadın özgürlüğünün enternasyonal mücadelesini veren herkesi, Rojava Kadın Devrimi coğrafyasına çağırıyoruz. Gerek savaş cephelerinde yer almaya, gerek de siyasi tecrübelerini devrimimizin toplumsal inşa çalışmalarına sunarak kadın devrimini savunmaya çağırıyoruz. Bulunduğumuz ülkelerde siyasi çalışmaları ve eylemleri, kadın hareketini büyüterek, Efrîn ve Rojava Kadın Devrimini güçlendirelim.

Şehit Avaşînler'in, Destan Temmuzlar'ın, Barîn Kobanêler'in, Avesta Xabûr'un izinden giderek, şehitlerimizin can pahasına savunduğu devrimimizi koruyacağız, Efrîn kantonumuzu yeniden özgürleştireceğiz."