Efrîn Kanton Meclisi: Meşru savunma hakkımızı kullanacağız

Efrîn Kanton Meclisi, Efrîn’e yönelik saldırılarda meşru savunma haklarını kullanacaklarını açıkladı.

Efrîn Kanton Meclisi, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Efrîn’e yönelik işgal tehditlerine karşı yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Astana anlaşmasıyla Efrîn sınırını da içine alan “çatışmanın azaltıldığı bölgelerin” oluşturulmasının ardından, Türk devletinin de Heyet Tehrir El Şam (HTŞ) çetelerinin yardımıyla, İdlib’e girdiği belirtildi.

ÇAĞRI

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlk günden beri silahlı gruplar Efrîn sınırına top atışları gerçekleştirmiştir. Öte yandan da Türk devleti Rusya ve dünyaya, Kuzey Suriye temsilcilerinin Soçi’ye katılmaması için baskı yapmış, bu girişimleri de boşa çıkmıştır.

İki gün önce Türk devleti Türkiye topraklarından Efrin’in ilçe ve köylerine ağır silahlarla saldırmıştır. Hâlâ devam eden saldırılar sonucu siviller göç etmek zorunda kalmıştır.

Efrîn Kantonu olarak, bölgedeki tüm aktif güçlere, uluslararası kuruluşlara ve insan hakları örgütlerine sorumluluklarını yerine getirerek Türk devletinin sivilleri ve bölge güvenliğini hedef almasını engellemeleri çağrısı yapıyoruz.

Saldırılar karşısında meşru savunma hakkımızı kullanacağız ve sonuçlarından da bizler sorumlu değiliz. Tüm halkımıza Efrîn halkına destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz.”