Ekim ayında 35 kadın katledildi

Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu, kadına yönelik şiddet, cinsel saldırı ve katliamlara ilişkin yayınladığı Ekim ayı raporunda, 35 kadını katledildiğini ve 29 çocuğun istismara maruz kaldığını belirtti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Ekim ayı kadın cinayeti raporunu açıkladı. Raporda, OHAL koşulları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Hükümeti’nin kadın düşmanı söylerine devam ettiği belirtilerek, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin arttığı bilgilerine yer verildi. Rapora göre, Ekim ayında 35 kadın katledildi, 21 kadına cinsel şiddet uygulandı, 29 çocuk ise istismara maruz kaldı.

Kadına yönelik nefret söylemleri ile erken yaşta evliliklerin önünün açılmak istendiği aktarılan raporda, bir çocuğun istismar sonucu yaşamını yitirdiği vurgulandı. Kadın Raporda, Muğla 4, İstanbul 3, Aydın, Manisa, Balıkesir, Şanlıurfa, Ordu’da 2 kadının katledildiği bilgisi verildi. 

ÇOCUK İSTİSMARI 2 KATINA ÇIKTI

AKP Hükümetinin erken yaşta evliliklerin önünü açmaya çalıştığı ve bu yönde çalışmalarını hızlandırdığı belirtilen raporda, “Çocuk istismarı 2 katına çıkarak 29 çocuk istismara uğradı. TBMM Adalet Komisyonu’nun onayladığı 12 yaş tasarısı, çocuk istismarının, çocuk yaşta evliliklerin önünü açıyor, cinsel şiddete uğrayan bu çocuklar öldürülüyor. Bu ay çocuklar öğretmenleri, çalıştıkları yerdeki patronları, akrabaları, imam tarafından istismara uğrarken; cinsel saldırı sonucu 4 yaşındaki Irmak’ın ölümüne şahit olduk. 14 yaşında imam nikâhıyla evlendirilip, 15 yaşında doğum yapan Derya erken yaşta doğum nedeniyle hayatını kaybetti” denildi.

'KADINLAR DEVLET TARAFINDAN KORUNMUYOR'

Kadınların yüzde 51’inin kendi hayatına dair karar almak istediği için katledildiğine işaret edilen raporda, bu ay öldürülen kadınların yüzde 9’unun ise kızlarını kocasından korumak istediği için öldürülen kadınlar olduğu belirtildi. Katledilen kadınlardan 3’ünün koruması olmasına rağmen katledildiği hatırlatılan raporda, şunlar aktarıldı: “Devlet kadınları korumadığı için kadınlar kendini savunmaya çalışıyor, anneler kızlarını korumaya çalışırken öldürülüyor. Muğla’daki Hasret Akdoğan koruma altındayken eski kocası tarafından öldürülüyor. Kızını korumaya çalışan anne Sabia Baydan ağır yaralanıyor.”