Ekim ayında 40 kadın katledildi, 13 çocuk istismar edildi

Erkekler ekim ayında 40 kadını katletti, 13 çocuğa cinsel istismarda bulundu ve 26 kadına şiddet uyguladı.

AKP iktidarının savaş politikaları kadınlar ve çocuklar üzerindeki şiddet, cinsel saldırı ve cinsel istismarı daha da şiddetlendiriyor. Yerel gazete, ajanslar ve haber sitelerinden derlenen bilgilere gör,e erkekler ekim ayında 40 kadını katletti, 13 çocuğa cinsel istismarda bulundu ve 26 kadına şiddet uyguladı. Eylül ayına göre kadın cinayetlerinde yaklaşık olarak yüzde 67, çocuğa yönelik cinsel istismarda ise yüzde 160 artış yaşandı. 
 
40 KADIN KATLEDİLDİ
 
AKP’nin şiddeti ve çatışmayı körükleyen savaş politikaları kadınların yaşamını da büyük tehlikeye sokuyor. Türk devlet yetkililerinin şiddeti meşrulaştıran söylemleri kadınları hayatlarından ederken, yine devlet yetkililerinin cinsiyetçi söylemleri kadınları sokakta, evde, iş yerinde, kısacası yaşam alanlarında taciz, tecavüz ve şiddet ile hayatlarını etkiliyor. Eylül ayında 24 kadını katleden erkekler, ekim ayında 40 kadını katletti. Katledilen kadınların 13’ü yakınlarındaki erkekler tarafından katledilirken, 13 kadın Türk devlet güçlerince katledildi. Ekim ayında 4 kadın kaza ile yaşamını yitirirken, 9 kadın şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. 
 
Artan kadın cinayetleri ve şiddet karşısında ise 5 kadın yaşamını savunmak için kendisini öldürmek ve şiddet uygulamak isteyen erkeğe karşı öz savunma hakkını kullandı.
 
13 ÇOCUĞU İSTİSMAR EDEN ERKEKLER 3 ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU
 
Kadına yönelik şiddet, tecavüz ve tacizde yaşanan artış çocuğa yönelik cinsel istismar ve şiddeti de beraberinde getiriyor. Eylül ayında 5 çocuğa cinsel istismarda bulunan erkekler ekim ayında 13 çocuğa cinsel istismarda bulunarak, 2 çocuğun yaşam hakkını ihlal etti. Çocuk yaşta zorla evlendirilen ve 15 yaşında hamile kalan Derya B.ise beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirdi. 
 
TÜRK DEVLET GÜÇLERİ 13 KADINI, 3 ÇOCUĞU KATLETTİ!
 
Türk devlet güçleri, son bir yıl içinde gerek sokağa çıkma yasakları ile gerekse de çeşitli nedenlerle Kürdistan illerine saldırmakta. Bu süreç içerisinde yüzlerce kadının ve çocuğun ölümüne sebep olan devlet güçleri açtıkları ateş ve bombardımanlarla 13 kadını katlederken, 3 çocuğun yaşamını ihlal etti. 
 
Ekim ayında trans kadınlara yönelik saldırılarda da artış oldu. Ankara’da çeşitli tarihlerde LGBTİ+’lara yönelik saldırılar gerçekleşirken, İstanbul’da trans bir kadın yaşadığı mahallede linç edilmek istendi. Yine bir trans kadın şüpheli bir şekilde öldü.
 
2016 yılının ilk 10 ayında erkekler en az 234 kadın öldürdü, 334 çocuğa istismarda bulundu, 264 kadına ise şiddet uyguladı.