Elazığ Cezaevi’nde açlık grevi 56’ncı gününde

Elazığ T Tipi Cezaevi’nde baskılara karşı 56 gündür açlık grevinde olan kadın tutsakların sağlık durumunun kötüye gittiği iletildi.  

Elazığ T Tipi Cezaevi’nde kalan kadın tutsakların baskı ve işkenceye varan yönelimlere karşı, 10 Kasım’da başlattıkları süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi, 56’ncı gününe ulaştı.

Ailelerin ve avukatlarının başvurularının yanı sıra demokratik kitle örgütlerinin bu konuda yaptıkları çağrılara rağmen, sürdürülen yaklaşım ve uygulamalara dair geri adım atılmazken, durumları günden güne kötüleşen açlık grevindeki eylemcilere dair cezaevinden dışarıya yeni bir haber ulaştı.

Yaklaşık bir yıldır Elazığ Cezaevi’nin C6 Koğuşu’nda tutuklu bulunan Fadime Demiroğlu, bir arkadaşı aracılığıyla Mezopotamya Ajansı’na gönderdiği mektupta, açlık grevindeki tutukluların durumları hakkında bilgi verip, maruz kaldıkları hak ihlallerini yazdı.

Demiroğlu, gönderdiği mektupta açlık grevinde olan arkadaşlarının halsizlik yaşayıp, konuşmakta zorluk çektiğini ve sağlık durumlarının kötüye gittiğini aktardı.

Mektubunda “Arkadaşlarımız 10 Kasım’dan beri açlık grevine girdiler. Halen ses çıkmadı. Çok kilo kaybı var. Halsizlik ve konuşmada zorluk çekiyorlar. Baş dönmeleri var. Onların durumu bizi tedirgin ediyor” diyen Demiroğlu, sivil toplum örgütleri ve kamuoyundan destek beklediklerini kaydetti.