'Erkek yargıya karşı da mücadele edeceğiz'

İŞTAR Kadın Merkezi, H.D.'nin E.A. tarafından cinsel istismara maruz kaldıktan sonra öldürülmeye teşebbüs edilmesine ilişkin görülen duruşmaya alınmamalarına tepki göstererek, erkek yargıya karşı da mücadele edeceklerini belirtti.

Mersin İŞTAR Kadın Merkezi, 11 yaşındaki H.D.'ye cinsel istismarda bulunduktan sonra öldürmeye teşebbüs eden E.A.'nın yargılandığı dava duruşmasına alınmamalarına tepki gösterdi. Kadın merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan sosyolog Ronya Canbey, Mersin'de 2 ay önce iki çocuğa yönelik cinsel istismar olayının yaşandığını hatırlattı. Bu istismara dikkat çekmek amacıyla Mersin Kadın Platformu olarak, "Kırmızı Balon Kampanyası" başlattıklarını da sözlerine ekleyen Canbey, hakim tarafından duruşmaya alınmamalarını "mücadelelerine olan tahammülsüzlük" olarak nitelendirdi. 

Ardından konuşan Fatma Öney ise, özellikle cinsel istismar vakalarında zanlıların adalet ve yargı tarafından korunduğunu belirtti. Son süreçte çıkarılan yasaların çocuğa yönelik istismarı önlemek yerine, zanlıları akladığını kaydeden Öney, kadınlar olarak erkek yargıya karşı da mücadele edeceklerini belirtti.