Erzincan: Hamle çok boyutlu

KJK Koordinasyonu Üyesi Besê Erzincan, eylem, diplomasi ve siyasi çalışmayı birlikte yürüteceklerini kaydederek, tecridi parçalamak için çok daha radikal olacaklarını söyledi.

KJK Koordinasyonu Üyesi Besê Erzincan, 2-6 Eylül'de gerçekleştirdikleri KJK 8. Kurultayı'nda kararlaştırdıkları ‘Önderliği Özgürleştirme Hamlesi’ni ANF'ye değerlendirdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın İmralı sisteminde mutlak tecrit altında olmasının, kadınların da tecrit altında olmasını ifade ettiğini belirten Erzincan, "Önderliğimizin mutlak tecrit altından çıkarılıp özgürlüğüne kavuşmasının koşullarını yaratmak en fazla bizim, kadın özgürlük hareketinin görevidir” dedi.

ÖCALAN ÖZGÜRLEŞTİKÇE ÖZGÜRÜZ

Öcalan özgürleştikçe kadınların ve halkların daha fazla özgürleştiğine inandıklarını söyleyen Erzincan, bu ikisinin birbiriyle bağlantılı olduğunu vurguladı. Erzincan, şöyle devam etti: “Kadınlar olarak özgürlük için çalışıp toplumun yeniden inşasını gerçekleştirdikçe aslında Önderliğin özgürlüğüne yakınlaşmış oluyoruz. Birbirinden kopmaz şekilde bağlantılıdır, hepsi iç içedir. Onun için kurultayımızda 'İmralı sistemini parçalayalım, Önder Apo ile özgür yaşayalım’ biçiminde bir slogan belirledik.”

ÇALIŞMALARA HIZ VERİLECEK

Bu sistemin parçalanıp yıkılması için kadın özgürlük hareketi olarak her boyutta çalışmalarına hız vereceklerini dile getiren Erzincan “Ama aynı zamanda Önderliğin düşüncelerinin daha fazla yayılması, anlatılması, yaygınlaştırılması; bununla birlikte olarak özgür yaşamın güçlendirilmesi için çalışmalarımıza hız vereceğiz” diye konuştu.

BİRİNCİ AŞAMA 25 KASIM'A KADAR

25 Kasım’a kadar olan birinci aşamasında eylem, diplomasi ve siyasi çalışmayı birlikte yürüteceklerini kaydeden Erzincan, tecridi parçalamak için çok daha radikal bir yaklaşım içerisinde olmaya karar verdiklerini söyledi. Zaten tüm parçalarda ve Avrupa’da, Öcalan için yapılan eylemlerin kadınların öncülüğünde geliştiğini ifade eden Erzincan, "Bizim bu hamle kararımızla birlikte aslında bu eylemliliklere daha güçlü bir ivme ve hız kazandırmak istiyoruz. Bu konuda kararlıyız” dedi.