ESP ve SKM: Baskılar bizi yıldıramayacak

ESP ve SGDF'ye yönelik gerçekleştirilen baskın ve gözaltılara ilişkin konuşan SKM Sözcüsü Fadime Çelebi, "Devlet Kürt halkı ve batıdaki emekçilerin ortak mücadelesinden korkuyor. Emekçilerin gerçeklerle buluşmasını istemiyorlar" dedi.

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üye ve yöneticilerinin evlerine polislerce baskın düzenlenmişti. Baskında SGDF Eşbaşkanı Ceren Çoban'ın aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alınarak Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde götürüldüğü belirtilmişti.

'EMEKÇİLERİN GERÇEKLERLE BULUŞMASINI İSTEMİYORLAR’

Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Fadime Çelebi, ESP'ye dönük gerçekleştirilen saldırıların tesadüf olmadığını belirtti. Fadime, devletin bilinçli bir şekilde saldırı konsepti uyguladığını kaydederek, "ESP geldiği gelenek itibariyle birleşik mücadele hattı ve Kürt hareketi ile ittifak içerisindedir. Bu politika dönemsel değil tamda demokrasi ittifakıdır. Devlet Kürt halkı ve batıdaki emekçilerin ortak mücadelesinden korkuyor. Emekçilerin gerçeklerle buluşmasını istemiyorlar" diye konuştu.

'YILDIRAMAYACAKLAR’

Fadime, gerçekleşen baskı ve sindirme politikalarının tasfiye etme planı olduğunu söyleyerek, "Bizleri bu politikalarla yıldıramayacaklar. Devrim mücadelesi yolunda bir dizi engebe ile karşılaşacağımızın bilincindeyiz. Engebeler bizim direncimizi arttırıyor, öfkemizi biliyor. Yönetememe kriziyle karşı karşıyalar. Bizler haklılığımızı bu krizlerle görüyoruz" dedi.

'FAŞİZME KARŞI DİRENMELİYİZ’

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Başkanı Pınar Türk ise, ESP'ye dönük saldırıların tüm muhalif kurumlara verilmek istenen gözdağı olduğunun altını çizdi. Pınar, "Operasyonlarda siyaseti ortaya koyuş biçimimiz etkendir. Bizler yüzlerce kampanya örgütleyerek sokaklara çıktık. Bize verilmeye çalışılan mesajlar boşadır. Bizler ilçe yöneticilerimizden, il yöneticilerimize kadar tutsak olsak dahi sokaklarda, meydanlarda, alanlarda olmaya devam edeceğiz. Gerçekleşen baskı politikalarını ancak birleşik mücadele ile yıkabiliriz. Tüm devrimci demokratik güçleri, sokakta mücadele etmeye faşizme karşı direnmeye çağırıyoruz" ifadelerine yer verdi.