Eylem sonrası da gerilla kamerasında

Avaşîn bölgesinde onca eylemden kayıp vermeden dönen gerillalar, eylem sonrası Türk ordusunun yönelimlerini de kendi kameralarıyla kayda alıyor.

HPG ve YJA Star gerillalarının Avaşîn alanında her gün farklı tarz ve taktiklerle işgalci Türk ordusuna karşı geliştirdiği eylemler devam ediyor. Bir yandan savaş tünellerinde direnen gerillalar Türk askerlerine geçit vermezken, diğer yandan arazide konumlanan hareketli gerilla timleri, her gün Türk ordusuna darbe vuruyor. Onca eylemden kayıp vermeden dönen gerillalar, eylem sonrası Türk ordusunun yönelimlerini de kendi kameralarıyla kayda alıyor.

Werxelê’deki Türk askerlerine karşı 18 Temmuz 2021’de gerçekleştirilen sızma eyleminin sonrası da gerillalar tarafından kaydediliyor. 

İlk merminin ardından mevzilerini, yaşam ve savaş malzemelerini bırakarak kaçan askerler, gerillalar tarafından çembere alınmış ve 5 işgalci Türk askeri öldürülmüştü. Eylem esnasında gerillaya karşı cevap veremeyen Türk askerleri, sınır karakollarından yardım istiyor ve ardından araziyi obüs ve havanlarla bombardımana tabi tutuyor.

 

Görüntüde obüs ve havan atışlarının yapıldığı esnada çekim yapan gerillaların soğukkanlılığı ve rahatlığı dikkat çekiyor. Bombardıman altında şunlar söyleniyor:

“İşgalci Türk ordusu, korkusundan Banista bölgesini obüs ve havan atışlarıyla vuruyor. Korkudan ne yapacağını bilemeyen askerlerin hepsi panik içinde. Şimdi de sınır karakollarından askerlerinin morallerini yükseltmek için obüs atıyorlar. Arkadaşlarımız birkaç dakika önce profesyonel bir şekilde eylem gerçekleştirdi ve sağlam bir şekilde üslerine ulaştı. Şimdi de Türk askerleri araziyi yakmak, doğayı katledip ağaçlarımızı kesmek için bu şekilde saldırılarını devam ettiriyor. Görüldüğü gibi hiçbir sonuç aldıkları da yok.’’