Efendi: Açlık grevi eylemcileri dünyaya karşı direniyor

Açlık grevi eylemcilerinin direnişine karşı uluslararası kurumların sessizliğine tepki gösteren Kobanê Kantonu PYD Yönetim Üyesi Eyşe Efendi, direnişçilerin dünyaya karşı mücadele verdiğini belirtti.

Kobanê Kantonu PYD Yönetim Üyesi Eyşe Efendi, açlık grevi direnişlerine ilişkin ANF'ye konuştu. Eylemcilerin direnişini amaçları haline getireceklerini söyleyen Eyşe Efendi, "Eylemciler Amed zindanında Mazlum, Hayri ve Kemal’in direnişini yeniden tekrarlıyor. O direnişçiler her an, her dakika, her saniye ömrünü ölüme yatırıyorlar, onları canı yürekten selamlıyoruz" dedi.

Efendi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın durumu ve açlık grevindeki eylemcilerine ilişkin dünya kamuoyunda yaşanan sessizliğe tepki göstererek şunları belirtti: "Dünyanın vicdansız tutumunu kınıyoruz, büyük bir utanç ve iki yüzlülüktür. Eylemciler ve Kürt halkı 7-8 yıldır tüm insanlık için bugün DAİŞ'i yok ediyor. Şimdiye kadar dünya açlık grevi eylemcilerine karşı sessiz kalıyor, kör ve sağırı oynuyor. Onların bu tutumunu kınıyoruz, özellikle CPT (İşkenceyi Önleme Komitesi ) gibi kurumlar, kendilerini bağımsız görüyorlar, bugün görüyoruz ki Türk devleti ve DAİŞ’in etkisinde kalmışlar."

KÜRT KADINI KENDİNİ DÜNYAYA TANITTI

Açlık grevine giren eylemcilerin, bugün dünyaya karşı mücadele ettiğini söyleyen Efendi, "Bu mücadele hiçbir savaşta yazılmamış, hiçbir filmde görülmemiş. Dünyaya karşı barış ve insanlık üzerindeki tecridin sona ermesi için bedenini açlığa yatırıyorlar" dedi. Kürtlerin sadece kendi mücadelelerine inanması gerektiğini vurgulayan Eyşe Efendi, "Her seferinde Amerika ve diğer devletler Kürtler üzerine bir şeyler ortaya atıyorlar. Ama Kürt halkı şunu iyi bilsin ki, devletler her zaman kendi çıkarları üzerinden Kürtleri kullanmak istiyorlar. Bu yüzden Kürtler sadece kendilerine ve mücadelelerine güvenmelidir.

Leyla Güven’e destek olmalıyız, Leyla Güven’in ruhu ve Önder Apo’nun çalışması ile hareket edelim. Biz şehit anneleri olarak başarının kararını Kobanê'de aldık, Güney Kürdistanlı ananın dediği gibi, "Ben Kürdüm, ben onurluyum ve kaçmıyorum," yine Efrînli ananın dediği gibi "Ben çocuksuz yaşayabilirim ama ülkesiz yaşayamam." O analar ki çocuklarını ülke için feda ediyorlar. Hükümetlerin ve siyasetçilerin kararı değil. Bu yüzdendir ki Kürt kadını kendini dünyaya tanıttı" diye konuştu.

'HERKES ROJAVA'DA DEMOKRATİK ULUS PROJESİNİ HAYATA GEÇİRSİN'

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve DAİŞ'in insanlığa karşı olduğunu vurgulayan Eyşe Efendi devamla şunları belirtti: "Faşist Erdoğan ve DAİŞ Öcalan'ın projesine de karşı. Erdoğan ve teröristleri 10 yıldır Kürtleri bitirmek için çalıştı. Efrîn saldırısında bir saatte 72 uçakla saldırdılar. Türk devleti Efrîn işgalinden sonra Kobanê, Girê Spî, Cizir ve Irak sınırına kadar gitmeye karar vermişti. Önder Öcalan uluslararası komployu yendi, ben şuna inanıyorum ki, komplo Efrîn ve Kuzey Suriye'de de kaybedecek. Bugün Türkiye, İran, Rusya, Amerika ve Suriye Kürt halkının direnişini takip ediyor. Leyla Güven, Avesta ve Barinlerin ruhu ile direnelim."

DAİŞ'in yenildiğini ama henüz bitmediğini sözlerine ekleyen Eyşe Efendi konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Bugün hayata geçirdiğimiz proje, demokratik ulus projesidir. Bir kaç gün içinde DAİŞ’in yenilgisini ilan edeceğiz. Ama biz şunu biliyoruz ki DAİŞ çetelerini çoğu devletlere sığınmış ve birçok yere gizlenmişler. Bunların merkezi de Libya devletidir. Çağrımız tüm Kürtlere ve özellikle Rojava'daki kadınlaradır. Demokratik ulus projesine öncülük edelim. Leyla Güven'in dediği gibi Kürt halkı Öcalan'a özeleştirimizi veriyor. Önderlik fiziki olarak bizden uzak ama fikir ve felsefesi bizimle birlikte. Önderliğimize söz veriyoruz, ideolojisini ve felsefesini herkese tanıtacağız. Çocuklarımızın ve direnişçilerin izinde gitmeye devam edeceğiz."