Femmes Solidaires: Kürtlere zulme karşı BM ve AB sorumluluk almalı

Fransa’da 180 kadar kadın derneğini bünyesinde bulunduran Femmes Solidaires’den HDP ve DBP’li seçilmişler başta olmak üzere Kürt kadınlarıyla dayanışma mesajı verilirken, BM ve AB’nin de yaşanan ‘zulümlere’ karşı sorumluluk almaları çağrısı yapıldı.

Femmes Solidaires tarafından yayınlanan açıklamada, Cizre’de geçtiğimiz yıl kadın ve çocukların da olduğu 123 kişinin evlerin bodrumlarında yakıldığı hatırlatıldı. Kürt halkının DAİŞ çeteleriyle mücadelede ön safta olmasının tüm dünyada takdir edildiği bir ortamda Kürtlerin Türkiye’de baskı ve hakarete maruz kaldığı belirtilen açıklamada, seçilmişlere yönelik siyasi soykırıma dikkat çekildi.

HDP eş başkanları ile milletvekillerinin tutuklandığı ve onlarca belediye eş başkanının görevden alındığı belirtildiği açıklamada, “Bu saldırıların tek bir amacı var: O da, Erdoğan’ın faşizan hükümetinin hedefindeki Kürt hareketlerini yok etmek” denildi.

Kürt kadınlarının kurumlarda eşit yönetim anlayışı ve kurumlarındaki sosyal devrim için verdikleri mücadeleyle ‘örnek gösterildikleri’ vurgulanan açıklamada, DAİŞ çetelerine karşı mücadeledeki rollerinin de altı çizildi. Açıklamada, “Bugün ise kendilerini yok etmek isteyen bir hükümete karşı mücadelede yardıma ihtiyaçları var” denilerek, Kürt kadınlarına destek verilmesi çağrısı yapıldı.

Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler’e (BM) çağrıda bulunulan açıklamada, “Türkiyeli demokratlara ve özellikle de Kürt halkına yönelik zulümlerin son bulması için sorumluluk almalıdırlar” çağrısında bulunuldu.

Femmes Solidaires açıklamasında son olarak, özgürlük, adalet ve eşitlik için mücadele eden Kürt kadınları ve Kürt halkıyla dayanışma içinde olduğu mesajı verildi.