Figen Yüksekdağ'ın kadınlara mesajı: Dirençli olmaya devam

Tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Fihen Yüksekdağ, tüm kadınlara selam söyleyen Figen, "Şen olmaya, dirençli olmaya devam" dedi.

Gece saatlerinde evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınan ve götürüldüğü Amed’de saatlerce sorguda tutulan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Savcılık savunmasında "Sizden hiçbir talebim ve beklentim yoktur. Siyasi faaliyetlerim nedeniyle ancak beni seçen halkım sorgulayabilir" diyen Yüksekdağ, savunmasına, "Şaibelerle dolu bir siyasi geçmişe sahip olan Erdoğan emretti diye başlatılan bu yargı tiyatrosunda figüran olmayı kabul etmiyorum. Sizden hiçbir talebim ve beklentim yoktur. Siyasi faaliyetlerim nedeniyle ancak beni seçen halkım sorgulayabilir" diye devam etti.

Kadın temsiliyetine sahip tek parti olan ve eş başkanlık sistemini uygulamada yine tek parti olan HDP'nin Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklanmasının ardından kadınlara mesaj gönderdi. Tüm kadınlara selam söyleyen Figen, "Şen olmaya dirençli olmaya devam" dedi. 

Tutuklanan Figen Yüksekdağ, hava yoluyla çıkarıldığı Amed’den cezaevine gönderiliyor.