Figen Yüksekdağ: Kadınlar kazanacak!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDK Kadın Genel Kurulu'na gönderdiği mesajda, “Kadınca direnirken kadınca gülüşümüzden ve kadınca dayanışmamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Kadınlar kazanacak” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) bugün Ankara’da HDK 7. Kadın Genel Kurulu gerçekleştiriyor. Tüm Bel Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen 7. Kadın Genel Kurulu’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın gönderdiği mesaj okundu.

Tutuklandığı için bugün HDK Kadın Kurulu’nda olamayan Yüksekdağ, en başta kadın iradesini ve direnişini selamladığını belirttiği mesajında şunları kaydetti: “Saray'ın yeni Türkiye dediğinin ne olduğu belli: yeni bir diktatörlük! Ama bunun için önce kadınların iradesini ve direnişini kırmaları gerekiyor. Bunu çok iyi biliyorlar. Biz kadınlar buna izin vermeyeceğiz. Kadın, Yeni Yaşam'ın gücü ve inşası demek. Ve biz bu gücü her yerde, sokakta, fabrikada, hapishanede, Meclis'te yaratıyoruz ve yaratmaya devam edeceğiz. Kadınca direnirken kadınca gülüşümüzden ve kadınca dayanışmamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Kadınlar kazanacak.”

KONCA: BİZE KİLİT VURAMAZLAR

HDK Eş sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ile HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca da birer konuşma yaptı.  Konca, “Bugün gün boyu Kadınların özgün tarihi var, kadın mücadelesi şimdi başlamadı. Tarihte vardık, bugün de varız, gelecekte de var olacağız. Kadın kurumlarına kilit vurabilirler. Biz kadınlar; sokaklarız, mücadeleyiz, meydanlarız, toplumuz. Bize kilit vuramazlar” dedi.

HDK 7. Kadın Genel Kurulu konuşmalarla sürüyor. Genel Kurul’un ardından sonuç bildirgesi açıklanacak.