Filistinli kadın aktivistler için dayanışma çağrısı

Dünya Kadın Yürüyüşü aktivistleri, İsrail tarafından tutuklanan 11 Filistinli için dayanışma çağrısı yaptı.

İsrail tarafından 2 Temmuz'da gözaltına alınan Filistin Kadın Komiteleri Birliği Başkanı ve Dünya Kadın Yürüyüşü Koordinatörü Khitam Saafin ve önde gelen solcu parlamenter ve cezaevi hakları savunucusu Khalida Jarrar'ın da aralarında olduğu 11 Filistinli aktivist için dayanışma çağrısı yapıldı.

Dünya Kadın Yürüyüşü aktivistleri tarafından yapılan çağrıda, Saafin ve Jarrar'ın nereye götürüldüğünün bilinmediğini duyuruldu. Çağrı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Siyonist işgal güçleri zor kullanarak evlerine baskın düzenledi ve her iki kadını da bilinmeyen bir yere götürdü. Tarihsel olarak İsrail işgal Güçlerinin Filistin halkına ve Filistin davasının aktivistlerine uyguladığı keyfi gözaltılar açık bir insan hakları ihlalidir. Yaşamlarını Filistin halkının kurtuluşuna ve kadınların özgürleşmesine adayan Filistin'in önde gelen liderlerinin tutsak alınması; demokrasi, kadın hakları ve halkların haklarına yönelik bir saldırıdır. Dünya Kadın Yürüyüşü'nün aktivistleri ve dostları olan bizler, hep birlikte dayanışma içinde, Filistin Kadın Komiteleri Birliği ve Filistin Cezaevleri Dayanışma Ağı Samidoun'un derhal serbest bırakılmaları için uluslararası eylem çağrısına katılıyoruz. Khalida Jarrar, Khitam Saafin ve diğer tutsakları desteklemek için harekete geç."