Frankfurt ve Düsseldorf’ta ‘adalet’ eylemi

Almanya’nın Frankfurt ve Düsseldorf kentlerinde 9 Ocak 2013’de Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez için “adalet” eylemi düzenlendi.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde “adalet” eylemi düzenlendi. Hanau Nujin Kadın Meclisi ve Frankfurt Amara Kadın Meclisi’nin düzenlediği eylem saat 14.30’da Fransız konsolosluğu önünde başladı.

Cansız, Doğan ve Şaylemez için adalet istenen eylemde, failler açığa çıkana kadar eylemde olunacağı mesajı verildi. Fransız devletinin suskunluğunu bozması gerektiği de dile getirilen eylemde, aynı zamanda AKP /Saray’ın Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata’nın tutuklanması da kınandı.

Eylem, “Jin, jiyan, azadi”, “Susmadık, susmayacağız” sloganları ile sona erdi.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katillerinin açığa çıkarılması için “adalet” eylemi düzenlendi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) öncülüğünde organize edilen çarşamba eylemini bu hafta Şehit Aileleri Kurumu (KOMAW) devraldı. Eylemde sık sık Almanca, Fransızca ve Kürtçe "Sakine, Leyla ve Fidan katledildi”, “Jin, Jiyan, Azadi","Faşist Erdoğan işbirlikçi Fransa" sloganları atıldı. Almanca bildirinin okunması ardından eylem sona erdi.

...