Fransa’da kadınların yüzde 12’si tecavüze uğradığını söylüyor

Fransa’da yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre her on kadından biri (yüzde 12’si) bir veya bir çok kez tecavüze maruz kaldığını söyledi.

Araştırma İfop enstitüsü tarafından Jean-Jaurès vakfı için yapıldı. Franceinfo’nun yayınladığı sonuçlara göre kadınların yüzde 12’si bir veya birden fazla kez tecavüz mağduru olduklarını söyledi.

Aynı ankete katılan kadınların yüzde 43’ü iradeleri dışında “okşama” veya “cinsel dokunma” gibi durumlara maruz kaldıklarını söylerken yüzde 58’i uygun olmayan davranışlarla karşılaştıklarını ifade etti.

Bununla birlikte kadınların yüzde 50’si hakaret veya cinsel çağrışımlara maruz kaldıklarını, yüzde 45’i ise cinsel içerikli kaba jestlere konu olduklarını kaydetti.

Tecavüz mağduru kadınların yüzde 78 ila 88’si saldırganı tanıdıklarını söyledi. Sadece yüzde 11 ila 19’u şikayette bulunduklarını belirtirken, yüzde 56 ila 68’i kendi çevrelerinden hiç kimseye bundan bahsetmediklerini söyledi.

Ayrıca bir veya bir çok kez tecavüze uğrayan kadınların yüzde 16 ila 27’si daha sonra intihar teşebbüsünde bulunduklarını anlattı.