Fransa'daki Kürt ve Türkiyeli kadınlar: Oyumuz HDP'ye

 Fransa'da yaşayan Kürdistanlı ve Türkiyeli kadınlar, seçimlerde HDP ile Selahattin Demirtaş'ı destekleyeceklerini duyurdu.

Fransa’da bulunan Türkiyeli, Kürdistanlı göçmen işçi, emekçi kadınlar, 24 Haziran’da yapılacak genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair deklarasyon yayımladı.

Kadınların deklarasyonunda, AKP'nin katliamcı, ırkçı, cinsiyetçi uygulama ve söylemlerine dikkat çekilerek, "AKP’ye oy yok" mesajını verdi.

'ÖZGÜR VE EŞİT YAŞAMI İNŞA ETMEK İÇİN...'

Siyasi soykırım uygulamalarına da değinilen ve neredeyse her muhalif olanın cezaevine konulduğunun belirtildiği deklarasyonda, HDP'nin desteklenmesi gerektiği vurgulandı. Fransa Seçim Kadın İnisiyatifi, şunları ifade etti:

"Tek adam, tek parti yönetimi inşasının durdurulması aciliyetini taşıyor ve bu gidişin durdurulması için HDP’nin barajı aşması önemli. Bu nedenle demokrasiden yana olan kadın özgürlükçü, eşitlikçi bir yaşamı inşa etme hedefiyle tek adam rejimine 'hayır' demeye, HDP ve Selahattin Demirtaş’a oy vermeye çağırıyoruz."

İnisiyatif şu organizasyonlardan oluşuyor: HDK-F Kadın Meclis Girişimi, Sosyalist Kadınlar Birliği Fransa(SKB), Kürt Kadın Hareketi Fransa (TJK-F), Avrupa Demokratik Kadın Hareketi (ADKH), Demokratik İşçi ve Gençlik Dernekleri Federasyonu DİDİF Kadın Grubu