Genç kadın gerillaların eğitim devresi tamamlandı

Gerilla alanlarında, Şehit Tekoşin Baran eğitim devresine katılan 32 genç kadın savaşçı mezun oldu.

24 Aralık’ta yapılan mezuniyet törenine PKK Yürütme Komite Üyesi Duran Kalkan, YJA Star Merkez Karargah Komutanları’ndan Kawenda Herekol da katıldı.

Törende konuşan PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, “Faşist barbarlar, yalan ve zorbalıklarla Kürt kızlarını ve oğullarını mücadeleden uzak tutmaya çalışıyorlar ama sonuç ortadadır” diyerek PKK’ye olan katılımların artışına dikkat çekti.

AMED: ERMENİ KADINLAR TARİHİNİ TANIMALIDIR

Eğitim evresinde Ermeni ve Arap asıllı gerillalar da yer aldı.

Bu gerillalardan Ermeni asıllı olan Stêrk Amed şunları belirtti: “Kadınlar özgürlük savaşında direndiler ve şehit düştüler. Ermeni kadınlar tarihini tanımalıdırlar.”

Bir Ermeni kadını olduğuna dikkat çeken Amed, “Ermeni, Türk, Süryani, Arap ve Kürt kadınları dağda olmalı” diyerek tüm kadınlara çağrıda bulundu.

Arap asıllı Roceng adlı gerilla, sömürülen kadınların dağlar da olması gerektiğini ifade etti. Roceng “Şehit Sara (Sakine Cansız) direnişini örnek almalıyız ve özgür dağlar da olmalıyız” dedi.

ŞOREŞ: DAĞLARIN GÜZELLİĞİNİ TÜM KADINLAR GÖRMELİ

Başurê Kürdistan’dan gerilla saflarına katılan Delal Şoreş isimli gerilla ise kadınların üzerindeki erkek egemenliğini daha ne zamana kadar kabul edeceklerini sordu. Şoreş, kadınların güçlerini PKK’ye ulaştıklarında gördüklerini belirtti.

Şoreş, “Dağların güzelliğini bütün kadınlar görmeli ve bunu derinden hissetmeliler” diye konuştu.