Gerilla Çelê’de mevzi ve barınakları vurdu

HPG/YJA Star gerillaları Çelê’ye bağlı Tepê Hakan alanındaki işgalci Türk askerlerinin konumlandığı tepedeki mevzi ve barınakları etkili bir şekilde vurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, 5 Ağustos günü saat 17.00’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Tepê Hakan alanında konumlanan askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepedeki mevzi ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki cezalandırılan ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir.

2 Temmuz tarihinde Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Yasak Mıntıka bölgesinde güçleriniz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda düşmana karşı kahramanca savaşarak düşmana kayıp verdiren Sefkan ve Alişer yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

6 Ağustos günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Geliyê Basya alanını saat 09.00’da, Werxelê alanını ise 10.30’da bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”