Gerilla Bilin’in cenazesi Elazığ’a doğru yola çıkarıldı

13 Eylül’de yaşamını yitiren gerilla Mizgin Bilin’in (Raperin Baz) cenazesi, toprağa verilmek üzere Malatya’dan alınarak, Elazığ’a doğru yola çıkarıldı.

13 Eylül’de Bingöl’de yaşamını yitiren 4 HPG gerillasından biri olan Mizgin Bilin’in (Raperin Baz) cenazesi, ailesi tarafından uzun süreden sonra Malatya Adli Tıp Kurumuna bağlı Yenişehir Mezarlığı morgundan alınabildi. Yaklaşık iki aydan beridir çocuklarının cenazesini almak isteyen ailenin taleplerini kabul etmeyen yetkililer, gerekçe olarak ise DNA testi sonuçlarını gösteriyordu.

Gün içerisinde gerekçe olarak gösterilen yasal işlemlerin yerine getirilmesinin ardından gerilla Raperin Baz’ın cenazesi, yakınları tarafından alınarak ailesinin yaşadığı kent olan Elazığ’a doğru yola çıkarıldı.

Akşam saatlerinde Elazığ’a ulaşacak olan gerilla Raperin Baz’ın naaşının, dini vecibeler yerine getirildikten sonra Elâzığ Asri Mezarlığında toprağa verilmesi bekleniyor.

Öte yandan, ismi öğrenilmeyen başka bir HPG gerillasının cenazesinin de ailesi tarafından Malatya Adli Tıp Kurumundan alınarak, Reperin Bazı’ın cenazesini taşıyan araçla Elâzığ’a oradan da memleketi Amed’in Kulp ilçesine doğru yola çıkarıldı.